Στρατούλης: Δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια πρόβλημα ρευστότητας - Τι αλλάζει με τις δόσεις

Στρατούλης: Δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια πρόβλημα ρευστότητας - Τι αλλάζει με τις δόσεις

«Οι συντάξεις είναι εγγυημένες και για τους επόμενους μήνες» - Προϋπόθεση για να μπει κανείς στην ρύθμιση είναι να πληρώσει τις τρέχουσες εισφορές του

Στρατούλης: Ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη η ταλαιπωρία στο ΙΚΑ
Διέψευσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης το πρόβλημα ρευστότητας ξεκαθαρίζοντας ότι οι συντάξεις είναι εγγυημένες και για τους επόμενους μήνες.

«Δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια πρόβλημα ρευστότητας. Οι συντάξεις είναι εγγυημένες και για τους επόμενους μήνες», είπε χαρακτηριστικά στα «Παραπολιτικά Fm» ο κ. Στρατούλης σε απάντηση των όσων ακούγονται. 

Τόνισε ότι τα έσοδα του ΙΚΑ τον Ιανουάριο του 2015 ανήλθαν στα 951 εκατομμύρια ευρώ ενώ το Φεβρουάριο ανήλθαν στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ, και συμπλήρωσε πως τα συμφέροντα της Ελλάδας είναι πάνω από εκείνα των δανειστών.
Κλείσιμο

Στο ερώτημα αν θα έρθουν αξιωματούχοι των θεσμών είπε ότι αυτό δεν είναι αποσαφηνισμένο. «Δεν θα λειτουργεί με τον τρόπο που λειτουργούσε μέχρι σήμερα με τις αυτοκρατορικές απαιτήσεις τους. Όλη η διαδικασία θα γίνεται από το υπουργείο Οικονομικών και όχι με τα άλλα υπουργεία. Δεν θα γίνει τίποτα που να θυμίζει τρόικα», είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για τη ρύθμιση και τις δόσεις ο κ. Στρατούλης έκανε γνωστό ότι: α) Δεν θα υπάρχει περιορισμός στο ποσό οφειλής (τώρα υπάρχει το όριο των 15.000 ευρώ), β) αν κάποιος αποπληρώσει εφάπαξ το κεφάλαιο διαγράφεται το 100% των προσαυξήσεων, γ) αν κάποιος ζητήσει να μπεί στις 50 δόσεις τότε θα έχει διαγραφή προσαυξήσεων κατά 70%, δ) αν κάποιος ζητήσει να μπει στις 100 δόσεις τότε θα έχει διαγραφή προσαυξήσεων κατά 50%.

Προϋπόθεση για να μπει κανείς στη ρύθμιση είναι να πληρώσει τις τρέχουσες εισφορές του, ξεκαθάρισε ο κ. Στρατούλης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης