Κούρεμα 50% στο μισθό του Προέδρου της Δημοκρατίας

Κούρεμα 50% στο μισθό του Προέδρου της Δημοκρατίας

Μπορεί ο Κ.Παπούλιας να έχει παραιτηθεί των αποδοχών του, τώρα όμως με νομοθετική ρύθμιση οι αποδοχές του ΠτΔ ορίζονται στα 11.561 ευρώ, δηλαδή στο διπλάσιο της βουλευτικής αποζημίωσης

Κούρεμα 50% στο μισθό του Προέδρου της Δημοκρατίας
Μπορεί ο Κάρολος Παπούλιας να έχει παραιτηθεί των αποδοχών του, τώρα όμως με νομοθετική ρύθμιση οι αποδοχές του Προέδρου της Δημοκρατίας ορίζονται στα 11.561 ευρώ, δηλαδή στο διπλάσιο της βουλευτικής αποζημίωσης, ενώ καταργούνται και τα έξοδα παράστασης που ανέρχονταν σε 6.240 ευρώ.  
 
Η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών με την οποία μειώνεται στο μισό το ύψος της χορηγίας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έρχεται έπειτα και από σχετική επιθυμία του κ. Παπούλια.
 
Με τον τρόπο αυτό και σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση «αφενός μειώνεται στο ήμιση, από 1.9.2012, το ύψος της παρεχόμενης προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μηνιαίας χορηγίας, η οποία πλέον ορίζεται ίση προς το διπλάσιο των απολαβών των Βουλευτών… και αφετέρου καταργούνται πλήρως τα έξοδα παράστασης αυτού..».
 
Κλείσιμο
Ειδικότερα, η σχετική μηνιαία χορηγία διαμορφώνεται πλέον σε 11.561 ευρώ, από 23.122 ευρώ ενώ καταργούνται και τα έξοδα παράστασης τα οποία ανέρχονταν σε 6.240 ευρώ. Από τις διατάξεις επέρχεται ετήσια αποτροπή δαπάνης του κρατικού προϋπολογισμού της τάξεως των 352.350 ευρώ καθώς ο περιορισμός της μηνιαίας χορηγίας του Προέδρου συμπαρασύρει στον αντίστοιχο περιορισμό και την μηνιαία αποζημίωση των πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης