Κακοκαιρία «Ζηνοβία»: Τραγωδία στις Πλαταιές - Ένας νεκρός μέσα στο σπίτι του

Κακοκαιρία «Ζηνοβία»: Τραγωδία στις Πλαταιές - Ένας νεκρός μέσα στο σπίτι του

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική, έπειτα από μαρτυρία νεαρού ότι ο πατέρας και ο παππούς του εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους - Ο γηραιότερος άνδρας είναι νεκρός, ενώ ο νεώτερος μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο της Θήβας - Κατά πληροφορίες, είχαν ανάψει τη γεννήτρια, έπειτα από διακοπή ρεύματος, εξαιτίας του χιονιά - Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το ΕΚΑΒ έλαβε την κλήση στις 18:00 και έφτασε στο σημείο στις 20:20

plt0
Δύο άνδρες βρέθηκαν αναίσθητοι σε σπίτι στις Πλαταιές της Βοιωτίας, όπως μετέδωσε το απόγευμα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Alpha». Σύμφωνα με μαρτυρία, οι δύο άνδρες -πατέρας και παππούς- εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους εντός της κατοικίας, όπου διαμένουν.

Ο γιος της οικογένειας έσπευσε να ειδοποιήσει τις πυροσβεστικές αρχές, οι οποίες ξεκίνησαν επιχείρηση, για να προσεγγίσουν το σημείο.

Όταν έφτασαν, ο γηραιότερος άνδρας ήταν δυστυχώς νεκρός, ενώ κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή σώθηκε ο νεώτερος άνδρας.

Κατά πληροφορίες, στην περιοχή υπήρξε διακοπή ρεύματος, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιόνι) και οι δύο άνδρες άνοιξαν τη γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα από τις αναθυμιάσεις ο ένας να καταλήξει και ο άλλος να μεταφερθεί σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Συμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το ΕΚΑΒ έλαβε την κλήση για τις Πλαταιές στις 18:00 και έφτασε στο σημείο στις 20:20. Παρέλαβε ένα άτομο εν ζωή, το οποίο μετέφερε στο νοσοκομείο της Θήβας. Το δεύτερο άτομο ήταν ήδη νεκρό.

Όπως περιγράφει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακος, "το ΕΚΑΒ Θήβας δέχτηκε κλήση στις 18:20 για δυο άνδρες, πιθανον ο ενας χωρις αισθήσεις στις Πλαταιές. Το ασθενοφόρο ξεκίνησε αμέσως αλλά λογω των πολυ άσχημων καιρικών συνθηκών κινήθηκε με πολυ αργη ταχύτητα για το σημείο. Αφου τοποθέτησαν αλυσίδες προσέγγισαν Μέχρι καποιο σημείο κ στην συνέχεια ζητήθηκε η συμβολή της Πολιτικής Προστασίας κ της Πυροσβεστικής γιατί το ύψος του χιονιού έκανε αδύνατη την συνέχιση της πορείας. Με την συνοδεία γκρειντερ το οποίο άνοιγε δρόμο κατάφεραν οι διασώστες τιυ ΕΚΑΒ γυρω στις 20:20 να φτάσουν στο σημείο κ να παραλάβουν ενα άτομο εν ζωή το οποίο μεταφέρθηκε Στο νοσοκομείο της Θήβας. Το δεύτερο άτομο ηταν νεκρός κ παρέμεινε στο σημείο για να επιληφθεί η Αστυνομία. Για μια ακόμη φορά φάνηκε η αδυναμία του κρατικου μηχανισμού να ανταπεξέλθει στην πρώτη κακοκαιρία. Οι δρόμοι για τις Πλαταιές έπρεπε να ειχαν μείνει ανοιχτοί".


Κλείσιμο
Πατέρας και γιός βρέθηκαν αναίσθητοι στο σπίτι τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης