Φιλιππάκης: Με συνέλαβαν - ΕΛΑΣ: Δεν έχει γίνει καμία σύλληψη - Εισαγγελία: Δεν ζητήσαμε αυτόφωρο

Φιλιππάκης: Με συνέλαβαν - ΕΛΑΣ: Δεν έχει γίνει καμία σύλληψη - Εισαγγελία: Δεν ζητήσαμε αυτόφωρο

Ο εισαγγελέας που έδωσε την εντολή για την έρευνα δεν ζήτησε τη διαδικασία του αυτοφώρου - 
«Μόλις με συνέλαβαν» έγραψε τη νύχτα στο Facebook ο ειδικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ - Δεν έχει γίνει καμία σύλληψη, ούτε στην Αθήνα ούτε στην επικράτεια λένε από την ΕΛΑΣ

Φιλιππάκης: Με συνέλαβαν - ΕΛΑΣ: Δεν έχει γίνει καμία σύλληψη - Εισαγγελία: Δεν ζητήσαμε αυτόφωρο
Δεν υπάρχει σύλληψη του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Γιώργου Φιλιππάκη παρά τα όσα ο ίδιος έγραψε στο Facebook δηλώνουν αστυνομικές και εισαγγελικές πηγές μετά την εισαγγελική παρέμβαση για την ανάρτησή του στο Facebook με την οποία απειλεί τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Αν και ο ίδιος ο δημοσιογράφος τα ξημερώματα της Κυριακής έγραψε στο Facebook ότι έχει συλληφθεί, τόσο από τη ΓΑΔΑ όσο και από την εισαγγελία πρωτοδικών τον διαψεύδουν λέγοντας ότι δεν έχει γίνει καμία σύλληψη ούτε στην Αθήνα, ούτε και στην υπόλοιπη επικράτεια.

Κλείσιμο


Μέσω του δικηγόρου του Γιάγκου Λαμπίρη, ο κύριος Φιλιππάκης αρνείται πάντως ότι έγραψε ο ίδιος την δήλωσή αυτή, ενώ ταυτόχρονα τονίζει ότι δεν έχει ανάμειξη και στο ότι κατέβηκε η «επίμαχη» ανάρτηση για τον Γιάννη Στουρνάρα: «Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν έχει καμία σχέση με την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο FACEBOOK στην οποία αναφερόταν ότι συνελήφθη. Ο άγνωστος που διέδωσε αυτή την ψευδή πληροφορία, κατέβασε και την προηγούμενη ανάρτηση που αφορούσε στον Γιάννη Στουρνάρα. Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν υπάρχει περίπτωση να κατεβάσει την άποψή του, στην οποία και φυσικά εμμένει», είπε ο συνήγορός του.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις σχετικά με τα σχόλια του δημοσιογράφου διέταξε το Σάββατο ο εισαγγελέας υπηρεσίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Ειδικότερα, η έρευνα αφορά στις αναρτήσεις, σχόλια και απειλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατα του κ. Στουρνάρα. 

Η παρέμβαση έγινε μετά από καταγγελία που απέστειλε ο διοικητής της ΤτΕ στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Τόσκα.

Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιογράφος και ειδικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ έγραψε, μεταξύ άλλων, στο Facebook: «Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα». 

Ο Νίκος Τόσκας έστειλε την καταγγελία του κ. Στουρνάρα στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία και σχημάτισε δικογραφία την οποία υπέβαλε στον εισαγγελέα υπηρεσίας.

Στη συνέχεια, ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση η οποία θα διενεργηθεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

Τέλος, να σημειωθεί ότι στην παραγγελία του εισαγγελέα δεν τίθεται ζήτημα αυτόφωρης διαδικασίας γι αυτό άλλωστε και ο κ. Φιλιππάκης, όπως αναφέρουν εισαγγελικές πηγές, ουδέποτε συνελήφθη.  

Διαβάστε την ανάρτηση του Γιώργου Φιλιππάκη:



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης