Κτηνωδία στη Δράμα: Άφησε τον σκύλο του να βρει φρικτό θάνατο στα χιόνια

Κτηνωδία στη Δράμα: Άφησε τον σκύλο του να βρει φρικτό θάνατο στα χιόνια

Στον ιδιοκτήτη επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.200 ευρώ, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κακοποίηση του άτυχου σκυλιού

Κτηνωδία στη Δράμα: Άφησε τον σκύλο του να βρει φρικτό θάνατο στα χιόνια
Σοκ έπαθε ένας περαστικός όταν αντίκρισε σε ένα περιφραγμένο χωράφι στον Άγιο Τρύφωνα της Δράμας το ξυλιασμένο κουφάρι ενός δεμένου σκύλου και αμέσως ενημέρωσε το αστυνομικό τμήμα της πόλης.

Όπως αποδείχθηκε, ο ιδιοκτήτης του άτυχου ζώου το είχε αφήσει να βρει φρικτό θάνατο.

Χρειάστηκε να περιμένει ο κτηνίατρος της Περιφέρειας να ξεπαγώσει το νεκρό ζώο, για να κάνει νεκροτομή και να διαπιστώσει ότι ο θάνατός του δεν προκλήθηκε από την παγωνιά αλλά από πνιγμό με το σχοινί με το οποίο ήταν δεμένο, καθώς προσπαθούσε να φύγει για να αναζητήσει ζεστασιά! Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης του δεν διέθετε βιβλιάριο υγείας του σκύλου, ούτε του είχε τοποθετήσει τσιπάκι ηλεκτρονικής σήμανσης.

Κλείσιμο
Η πρώτη κύρωση που του επιβλήθηκε ήταν το διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.200 ευρώ για τις παραλείψεις του, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κακοποίηση του άτυχου σκυλιού που τιμωρείται με πρόσθετο πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ. Παράλληλα, θα οριστεί δικάσιμος καθώς από τη νομοθεσία για την προστασία ζώων συντροφιάς προβλέπονται και ποινικές κυρώσεις.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης