Υπόθεση Άννυ: Ισόβια σε Σάββα και Νικολάι, έξι χρόνια με αναστολή στη μητέρα

Υπόθεση Άννυ: Ισόβια σε Σάββα και Νικολάι, έξι χρόνια με αναστολή στη μητέρα

Για ανθρωποκτονία και περιύβριση νεκρού χωρίς κανένα ελαφρυντικό καταδικάστηκαν οι δύο άνδρες - Για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο η μητέρα της τετράχρονης που βρήκε φρικτό θάνατο και κατακρεουργήθηκε από τον πατέρα της και τον φίλο του το Πάσχα του 2015

Υπόθεση Άννυ: Ισόβια σε Σάββα και Νικολάι, έξι χρόνια με αναστολή στη μητέρα
Σε ισόβια κάθειρξη για τη φρικτή δολοφονία και τον τεμαχισμό της μικρής Άννυ το Πάσχα του 2015, καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ο πατέρας του παδιού Στανισλάβ Μπακατσίεφ και ο φίλος του Νικολάι Αχμεντόφ (Νικι). Σε ό,τι αφορά την μητέρα του παιδιού, Δημητρίνα Μπορίσοβα το δικαστήριο της επέβαλλε κάθειρξη έξι ετών ετών με αναστολή.

Αναλυτικά, οι ποινές που επιβλήθηκαν, κατά συγχώνευση, από δικαστές και ενόρκους στους τέσσερις κατηγορουμένους για το φρικτό αυτό έγκλημα, έχουν εξής:

- Στανισλάβ Μπακατσίεφ (Σάββας): Ισόβια κάθειρξη και ποινή φυλάκισης 3 έτη και 6 μήνες. Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων και διατάχθηκε η απέλασή του αμέσως μετά την έκτιση της ποινής του ή την υφ όρων απόλυσή του, ενώ του απαγορεύθηκε η είσοδος στη χώρα για 10 έτη (εφόσον απελαθεί όταν αποφυλακιστεί).

Κλείσιμο
-Νικολάι Αχμεντόφ (Νίκι): Ισόβια κάθειρξη και ποινή φυλάκισης ετών. Διατάχθηκε η απέλασή του από  τη χώρα όταν αποφυλακιστεί και του απαγορεύθηκε η εισόδός του στην Ελλάδα για δέκα χρόνια.

- Δημητρίνα Μπορίβα: Κάθειρξη έξι ετών με αναστολή και με τους εξής όρους: Εμφάνιση σε Αστυνομικό Τμήμα το πρώτο 5νθημερο κάθε μήνα και απαγορευση εξόδου από τη χώρα. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης η μητέρα της Άννυ ζήτησε από το δικαστήριο να άρει την κατάσχεση για τα παιχνίδια της μικρής και να της τα αποδώσει, διότι όπως είπε ο συνήγορος της έχουν για εκείνη μεγάλη συναισθηματική αξία. Τα παιχνίδια αυτά τα είχε πουλήσει σύμφωνα με τη δικογραφία ο πατέρας της μικρής έναντι 50 ευρώ αμέσως μετά το φρικτό θάνατό της.

- Διογένη Γοργούρη: Ποινή φυλάκιση ενός έτους με αναστολή.

Νωρίτερα, δικαστές και ένορκοι έκριναν ενόχους τον πατέρα της 4χρονης Άννυ, όπως και τον φίλο του Νικολάι, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού από κοινού χωρίς τη συμμετοχή αγνώστου δράστη.
Σε ό,τι αφορά την μητέρα της Άννυ το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο,  κατα πλειοψηφία (4-) έκρινε ότι είναι ένοχη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος και αντίθετα αθώα για την πράξη της ψευδορκίας.
Ο τέταρτος κατηγορούμενος Διογένης Γουγούρης στο σπίτι του οποίου οι γονείς της Άννυ είχαν βρει καταφύγιο μετά τη φρικτή δολοφονία του παιδιού, κρίθηκε από το δικαστήριο ένοχος για ψευδορκία.

Οι δυο άντρες, σύμφωνα με την κατηγορία δολοφόνησαν και τεμάχισαν την 4χρονη και στη συνέχεια  πέταξαν τα μέλη της, αφού πρώτα κάποια από αυτά τα μαγείρεψαν. Ο ένας έκοβε (ο Σάββας), ο άλλος πέταγε (ο Νικολάι) στα σκουπίδια τα μέλη του παιδίου είχε αναφέρει στην πρότασή της πρός το δικαστήριο η εισαγγελέας της έδρας, ζητώντας την ενοχή τους.

Το φρικτό έγκλημα είχε συγκλονίσει το Πανελληνιο, μετά την ομολογία του πατερα της μικρής ότι τεμάχισε το παιδί του... Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο 27χρονος Στανισλάβ Μπακατσίεφ βρήκε την κόρη του νεκρή και τότε ο συγκατηγορούμενος του Νικολάι του είπε να την τεμαχίσει για να την εξαφανίσει, διότι θα είχε μπλεξίματα με την Αστυνομία καθώς ήταν χρήστης ναρκωτικών.
Από την πλευρά του, στο δικαστήριο, ο έτερος κατηγορούμενος Νικολάι Αχμέντροφ αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι δεν συμμετείχε στο φρικτό έγκλημα και ότι το διάστημα που ο Σάββας τεμάχιζε την κόρη του εκείνος έλειπε από το διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα...

Εισαγγελέας: Είναι ψυχροί και αμετανόητοι


Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επί της ενοχής, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ζήτησαν από το δικαστήριο να αναγνωρίσει ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους.
Συγκεκριμένα, η υπεράσπιση του πατέρα της μικρής Άννυ άφησε στην κρίση του δικαστηρίου την αναγνώριση κάποιου ελαφρυντικού.
Η υπεράσπιση του Νικολάι Αχμεντόφ ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου και της έμπρακτης μετανοίας «γιατί με τη συμπεριφορά του και τις καταθέσεις του στις βουλγαρικές αρχές βοήθησε στην εξιχνίαση του εγκλήματος».

Για την μητέρα της Άννυ, ο συνήγορος της ζήτησε της ανανωριστεί το ελαφρυντικό των μη ταπεινών ελατηρίων.
Λαμβάνοντας το λόγο η εισαγγελέας της έδρας ζητήσε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δυο κατηγορούμενους, αναφέροντας μεταξύ άλλων στο δικαστήριο:
«Τους έκρινα αμετανόητους. Ο τεταρτός κατηγορούμενος, (Νικολάι) σύμφωνα με το συνήγορο του βοήθησε για την εξιχνίαση. Αυτό δεν είναι αληθές. Η έρευνα ξεκίνησε μέχρι που βρέθηκε το αίμα της Άννυ. Μέχρι εκείνη τη στιγμή οι αστυνομικοί διερευνούσαν το έγκλημα της αραπαγής ανηλίκου. Αντίθετα, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο κατηγορούμενος με μεγάλη δυσκολία έδωσε μια κατάθεση και ήρθε τελικά στην Ελλάδα για να δικαστεί....Και και οι δυο εκδίδονταν επί χρήμασι, δεν ασκούσαν κάποιο επαγγελμα. Δηλαδή τι να πω; Ότι οι δυο κατηγορούμενοι προσέφεραν ένα έργο θετικό στην κοινωνία;  Να απορριφθούν τα αιτήματά τους για ελαφρυντικά. Είναι αμετανόητοι, ψυχροί, ψύχραιμοι και ψυχρά εκτέλεσαν την πράξη».

Σε ό,τι αφορά τη μητέρα της Άννυ, Δημητρίνα Μπορίσοβα, η εισαγγελέας ζήτησε να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό των μη ταπεινών ελατηρίων, λέγοντας χαρακτηριστικά: Εκείνο το διάστημα είχε φύγει στη Γερμανία για να δώσει μια προοπτική στην οικογένειά της...

Τέλος, το δικαστήριο αποφάσισε τη διαβίβαση της δικογραφίας στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών προκειμένου να διερευνηθούν περαιτέρω τα αυτεπάγγελτα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλαβης και των βασανιστηρίων, μετά από καταγγελίες του Σάββα

Τι είχε ζητήσει η εισαγγελέας


Μετά από σύντομη διάσκεψη το δικαστήριο δεν αναγνώρισε με απόφασή του κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους, ενώ στη συνέχεια το λόγο ζήτησε η εισαγγελέας η οποία έκανε την πρότασή της επί των ποινών. Συγκεκριμένα, η εισαγγελεας ζήτησε:
-Ισόβια για τον πατέρα της Άννυ για την ανθρωποκτονία, ποινή φυλάκισης δυο ετών για το αδίκημα της περιύβρησης νεκρού, ποινή φυλάκισης δυο ετών για παράνομη οπλοχρησία και 15 μήνες ποινή φυλάκισης για ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.
- Ισόβια για τον Νικολάι Αμχέντοφ για ανθρωποκτονία, ποινή φυλάκισης δυο ετών για πειρύβρηση νεκρού, όπως και ποινή φυλάκισης δυο ετών για παράνομη οπλοχρησία.
- Ποινή φυλάκισης έξι ετών για την μητέρα της Άννυ, Δημητρίνας Μπορίσοβα για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο (κακούργημα). Πρόκειται για το ελάχιστο της ποινής που προβλέπεται για το συγκεκριμένο αδίκημα. .
-  Ποινή φυλάκισης 15 μηνών για τον τέταρτο κατηγορούμενο.


«Ή θα πεις την αλήθεια ή θα την πω εγώ» φώναξε στον Σάββα η μάνα του...

Τραγική φιγούρα στη δίκη για την φρικτή δολοφονία και τον τεμαχισμό της μικρής Άννυς ήταν και η μητέρα του πατέρα, Στανισλάβ Μπακατσίεφ (Σάββας).

Εμφανώς συντετριμμένη, η γιαγιά της άτυχης Άννυς απευθύνθηκε στον γιο της, που καθόταν στο εδώλιο. «Ή θα πεις την αληθεια ή θα την πω εγώ. Δεν ντρέπεσαι λίγο!» του φώναξε, για να λάβει την απάντηση του καταδικασθέντος στη βουλγαρική γλώσσα.

Ο διάλογος που ακολούθησε ήταν τόσο στα βουλγαρικά όσο και στα ελληνικά, με τη μητέρα του Σάββα να βγαίνει εκτός αίθουσας, φωνάζοντας: «Με τι το έκοψες; Με μαχαιρι μικρό; Μ...κα, ε μ...κα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης