Κανονικό «γλέντι» των Τούρκων πάνω απ' το Αιγαίο

Κανονικό «γλέντι» των Τούρκων πάνω απ' το Αιγαίο

Τουρκικά F-16 ξανά πάνω από τις Οινούσσες - Στις 8:02, στις 09:07 και στις 09:10 τουρκικά μαχητικά έκαναν τρεις υπερπτήσεις πάνω από το νησί - Το ίδιο έκαναν και χθες, ενώ πέταξαν και πάνω από Λέσβο

Κανονικό «γλέντι» των Τούρκων πάνω απ' το Αιγαίο
Δεύτερη ημέρα προκλήσεων από την τουρκική πολεμική αεροπορία.

Και σήμερα το πρωί στις 8:02, ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από τις Οινούσσες στα 17.000 πόδια.

Οπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, ο σχηματισμός που εισήλθε στο FIR Αθηνών, μεταξύ Λέσβου και Χίου, στις 08:01 -χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης- εξήλθε του FIR Αθηνών στις 08:03 πετώντας πάλι μεταξύ Λέσβου και Χίου. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά. 

Το περιστατικό αυτό είναι το τρίτο μέσα σε λίγες ώρες καθώς χθες τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από τη Λέσβο και είχαν επίσης κάνει υπέρπτηση πάνω από τις Οινούσσες.

Κλείσιμο

Σύμφωνα μενέα ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας το πρωί της Τρίτης έγιναν ακόμη δύο υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τις Οινούσσες, συνολικά δηλαδή οι Τούρκοι πέρασαν τρεις φορές πάνω από το ελληνικό νησί!

Μετά το ζεύγος των τουρκικών F-16 που έκαναν υπέρπτηση ώρα 08:02, ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος, F-16, εισήλθε στις 09:07 στο FIR Αθηνών μεταξύ της Λέσβου και της Χίου και πραγματοποίησε υπέρπτηση άνωθεν Οινουσσών, στα 22.000 πόδια.

Το τουρκικό μαχητικό εξήλθε του FIR Αθηνών στις 09:08.
   
Ακολούθως, το ίδιο μαχητικό εισήλθε εκ νέου στις 09:10, στο FIR Αθηνών και πραγματοποιώντας υπέρπτηση άνωθεν των Οινουσσών, στα 22.000 πόδια εξήλθε στις 09:11 μεταξύ της Λέσβου και της Χίου.
   
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ το τουρκικό αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

Οι προκλήσεις των τελευταίων ωρών από την τουρκική πλευρά αξιολογούνται ως βαρύνουσας σημασίας δεδομένου ότι οι υπερπτήσεις δεν σημειώθηκαν πάνω από μικρές νησίδες αλλά τα τουρκικά μαχητικά έφτασαν στο σημείο να πετάξουν πάνω από τη Λέσβο -ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά νησιά- και τις Οινούσσες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης