Ενεργοποιείται για δεύτερη φορά, όπως ήταν προγραμματισμένο, τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, η Κάρτα Αλληλεγγύης του υπουργείου Εργασίας. Η πρώτη φορά που ενεργοποιήθηκε η κάρτα ήταν η 24η Ιουλίου και ο συνολικός προγραμματισμός της αφορά εννέα μήνες.
Υπενθυμίζεται, ότι η Κάρτα Αλληλεγγύης εκδόθηκε από την Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο του νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Πρόκειται για προπληρωμένη κάρτα που έχει τη μορφή πιστωτικής, είναι ονομαστική και λειτουργεί με την τεχνολογία «chip & pin». Ήδη, έχει διατεθεί μέσω ΚΕΠ σε 145.357 δικαιούχους.
Ανάλογα με τα κριτήρια που τέθηκαν από το υπουργείο, πιστώνεται κάθε μήνα με ποσό από 70 έως 220 ευρώ. Η χρήση της περιορίζεται στην αγορά τροφίμων σε σούπερ μάρκετ, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία και αρτοποιεία.
Οι τελευταίες κουβέντες πριν από τον ύπνο μένουν στο μυαλό των παιδιών περισσότερο απ' όσο φανταζόμαστε. Και ίσως εκεί, μέσα σε λίγα λεπτά σιωπής, να ξεκινά η πιο σημαντική προπόνηση για την επόμενη μέρα.
Τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ εξειδικεύονται στην παροχή μαθημάτων και φροντιστηριακής υποστήριξης σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, διά ζώσης και εξ αποστάσεως.