Νέου τύπου παρέλαση με γλέντι παρά τη βροχή

Νέου τύπου παρέλαση με γλέντι παρά τη βροχή

Χωρίς κάγκελα και με διακριτική την παρουσία της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρέλαση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρας: Όταν ο λαός διεκδικεί όλα μπορεί να τα καταφέρει - Παυλόπουλος: Σήμερα ο ελληνικός λαός δίνει το δικό του αγώνα - Φαντάροι μοίρασαν σημαιάκια στους πολίτες

Νέου τύπου παρέλαση με γλέντι παρά τη βροχή
Με τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, απουσία κιγκλιδωμάτων, κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Την παρέλαση παρακολούθησαν, επίσης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Για πρώτη φορά φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου δεν ολοκληρώνονται το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης, καθώς μετά τα εμβατήρια το πρόγραμμα περιλαμβάνει χορούς και τραγούδια. 

Η περιφερειάρχης Αττικής κυρία Ρένα Δούρου έχει προσκαλέσει λαογραφικά σωματεία, χορευτικούς συλλόγους κ.ά. από όλη την Ελλάδα, προκειμένου να σύρουν τον χορό, παρακινώντας ταυτόχρονα το παριστάμενο πλήθος να συμμετάσχει στο γλέντι το οποίο περιλαμβάνει μέχρι και... «βρώμικα». 

Κλείσιμο
Σημειώνεται, ότι φέτος η πρόσβαση στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ήταν ελεύθερη.

Οι εξέδρες των επισήμων βρίσκονταν εκατέρωθεν του μνημείου και το βάθρο του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν δίπλα στην πρώτη εξέδρα που είχε τοποθετηθεί προς την πλευρά του
Ζαππείου.




















Επίσης, φέτος, για πρώτη φορά παρήλασαν ένα τάγμα από τον Έβρο, ένα τάγμα Εθνοφυλακής από τη Ρόδο και τα ιστορικά λάβαρα του Αγώνα από τη Μάνη, την Ύδρα, τις Σπέτσες, τα Ψαρά, την Κρήτη, καθώς και το λάβαρο του Ρήγα Φεραίου, μετά το τμήμα των πολεμικών σημαιών του Στρατού Ξηράς.











Την παρέλαση άνοιξαν οι ανάπηροι πολέμου, οι νοσοκόμες και οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού ενώ ακολούθησε η επιβλητική μηχανοκίνητη φάλαγγα.

Τα αντιαρματικά κατευθυνόμενων βλημάτων MILAN, KORNET, TOW και τη διμοιρία όλμων των 4,2'' ακολούθησαν οι δύο Ίλες μέσων αρμάτων μάχης ΛΕΟΠΑΡΝΤ (LEO 2 HEL και LEO 1), οι αυτοκινούμενες πυροβολαρχίες των 105 και 155 χιλιοστών, μία πυροβολαρχία P2ΖH 2000 GR, μία πυροβολαρχία MLRS, μία πυροβολαρχία κατευθυνόμενων βλημάτων ΧΩΚ και μία πυροβολαρχία STINGER ASRAD.



Στη συνέχεια παρήλασαν τα ειδικά οχήματα του Μηχανικού για την άρση πάσης φύσεως κωλυμάτων στην ξηρά και τη θάλασσα και την εκκαθάριση ναρκοπεδίων, των Διαβιβάσεων με τα κινητά συστήματα επικοινωνιών (κλωβοί ΕΡΜΗΣ κινητός επικοινωνιακός κόμβος) της διμοιρίας πυρηνικής βιολογικής χημικής άμυνας, καθώς και τα ειδικά οχήματα του Υγειονομικού και τα οχήματα και οι μηχανές της αστυνομίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τη σκυτάλη πήρε η Πολεμική Αεροπορία με ένα σμήνος κατευθυνόμενων βλημάτων PATRIOT, ένα σμήνος βλημάτων CROTALLE, ένα σμήνος ΒΕΛΟΣ και το σμήνος RHIEMENTAL, που έκλεισε τη μηχανοκίνητη φάλαγγα.



Τη φάλαγγα των πεζοπόρων τμημάτων άνοιξαν οι Εύζωνοι και ακολούθησαν το τμήμα πολεμικών σημαιών του Στρατού, το τμήμα των ιστορικών λαβάρων και ο λόχος απόδοσης τιμών.








Παρήλασαν, επίσης, τα τμήματα των παραγωγικών σχολών των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (Ευελπίδων, Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, Ναυτικών Δοκίμων, Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού, Ικάρων, Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας και Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής).

Το ιδιαίτερο χειροκρότημα του κοινού απέσπασαν για άλλη μία χρονιά τα στελέχη των ειδικών δυνάμεων- πεζοναύτες, καταδρομείς, υποβρύχιοι καταστροφείς, αλεξιπτωτιστές- και της 71ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας με το εντυπωσιακό παράστημα τους.



Με μία διμοιρία από το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών, μία από τη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών καθώς και μία ομάδα από τους διασώστες των ελικοπτέρων super puma συμμετείχαν στην παρέλαση οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. Τη μηχανοκίνητη φάλαγγα αποτελούσαν μηχανές και οχήματα του Σώματος.


Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, ελικόπτερα APACHE, CHINOOK, NH-90, SIKORSKY, AB-212 και αεροσκάφη F-16, MIRAGE-2000-5 και F-4E πέταγαν στον αττικό ουρανό, σε άψογους σχηματισμούς.

Ειδικότερα, από το Πυροσβεστικό Σώμα έλαβαν μέρος στην στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου:

Μηχανοκίνητο τμήμα αποτελούμενο από:

-ένα όχημα jeep

-δώδεκα μοτοσικλέτες σε τετράδες

-οκτώ υδροφόρα οχήματα

-δύο ερπυστριοφόρα

-δύο διασωστικά

-δύο οχήματα διυλιστηρίων

-δύο κλιμακοφόρα με κλίμακα 30 μέτρων

Πεζοπόρο τμήμα αποτελούμενο από:

-τη μουσική μπάντα του Σώματος

-τη σημαία (έξι δόκιμοι ανθυποπυραγοί)

-το επιτελείο (επικεφαλής και τρεις αξιωματικοί)

-ένα τμήμα δόκιμων ανθυποπυραγών σε εννιάδες με τον επικεφαλής του τμήματος και τρεις διμοιρίτες (συνολικά 85)

-ένα τμήμα της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) σε εννιάδες με τον επικεφαλής και τρεις αξιωματικούς

Από την Ελληνική Αστυνομία συμμετείχαν:

Μηχανοκίνητο Τμήμα με:

-περιπολικά, δίκυκλα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και ΖΗΤΑ

-2 ελικόπτερα

Πεζοπόρο Τμήμα με Δόκιμους Υπαστυνόμους της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ

Προπορευόταν η Φιλαρμονική της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον έχοντα το γενικό πρόσταγμα υποστράτηγο Δημήτριο Ρέσκο, διοικητή της Σχολής Ευελπίδων, για το άρτιο της παρέλασης, την οποία παρακολούθησαν, επίσης, υπουργοί της κυβέρνησης, οι υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας και της Κύπρου, Πάνος Καμμένος και Χριστόφορος Φωκαϊδης, οι εκκλησιαστικές Αρχές, εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ξένοι πρέσβεις, και οι τοπικές Αρχές.

Ακολούθησε μουσικοχορευτική εκδήλωση με δημοτικούς χορούς και τραγούδια από διάφορες περιοχές της χώρας.

Τσίπρας: Όταν ο λαός διεκδικεί όλα μπορεί να τα καταφέρει 

Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αμέως μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης. 

«Η ελληνική επανάσταση, απότοκο του μεγάλου ξεσηκωμού, όρισε το αξιακό πλαίσιο που μας ορίζει να διατηρούμε ως κόρη οφθαλμού την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η ημέρα αυτή, συνέχισε μας κάνει «να θυμόμαστε ότι τίποτα δεν χαρίστηκε στον ελληνικό λαό. Όλα κατακτήθηκαν με αγώνες. Οταν ο λαός διεκδικεί, είναι αποφασισμένος και έχει το δίκιο με το μέρος του, όλα μπορεί να τα καταφέρει».

Παυλόπουλος: Σήμερα ο ελληνικός λαός δίνει το δικό του αγώνα

«Η παρέλαση έδειξε ότι η επέτειος της 25ης Μαρτίου δεν είναι απλά μία επέτειος. Είναι βίωμα και το μεγάλο μήνυμα της Εθνεγερσίας είναι ο ηρωικός στοχασμός τηςΣτρατης

Η Στεφανια είναι 26 χρονων σπουδαζει διοίκηση επιχειρησεων καταγεται από το Ρέθυμνο και αγαπα τους παραδοσιακους χορούς.  Πάντως οπως λεει διαθετει και καλή φωνή οπότε δεν αποκλείεται η πιθανοτητα να ντεμπουταρει στο επομενο voice με επιλογή παραδοσιακης μαντινάδας... Στόχος το επομενο voice... ελευθερίας», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι ο Ελληνισμός δίνει ενωμένος τον δικό του αγώνα και στέλνει το μηνυμα, για τις βασικές αξίες, του ανθρωπισμού, της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης μαζί με όλους τους λαούς της Ευρώπης

«Πάνω σ΄αυτές πρέπει να οικοδομήσουμε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Εύχομαι του χρόνου ο λαός μας να ζει κάτω από καλύτερες συνθήκες και μακριά από τον εφιάλτη που τον θίγει βαθύτατα», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.









































Επιχείρηση... κοντάρι για τα νερά που μαζεύτηκαν στις τέντες των επισήμων

Δεν μπόρεσαν να προβλέψουν την έντονη βροχόπτωση οι διοργανωτές της παρέλασης και αντί να στήσουν αντιβροχικές τέντες έστησαν τέντες αντιηλιακές. Έτσι, με κοντάρι προσπάθησαν να αδειάσουν τα νερά που είχαν συσσωρευτεί στην τέντα των επισήμων.





Στρατιώτες μοιράζουν πλαστικά σημαιάκια στο Σύνταγμα

Με εντολή του Πάνου Καμμένου, τα Γενικά Επιτελεία μοίρσαν στους πολίτες γαλανόλευκα σημαιάκια.

Οι στρατιώτες βρέθηκαν έξω από το μετρό του Συντάγματος στην έξοδο προς την πλατεία προσφέροντας τα πλαστικά σημαιάκια που κρατούσαν.
























Τα πρόσωπα της παρέλασης





















Εντυπωσιακές εμφανίσεις για Ζωή Κωνσταντοπούλου και Ρένα Δούρου

Με total black look και γόβα στιλέτο κατέβηκε τα σκαλιά της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία εξερχόμενη άνοιξε την ομπρέλα της. Άλλαξε όμως γνώμη στη συνέχεια και την έκλεισε παροτρύνοντας και τον Πρωθυπουργό που ήταν δίπλα της να κάνει το ίδιο. Στην εξέδρα την ίδια ώρα τα βλέμματα «έκλεψε» το total white παλτό της εντυπωσιακής Ρένας Δούρου.

Με βροχές και καταιγίδες οι παρελάσεις 

Επιδείνωση παρουσιάζει από σήμερα ο καιρός και από τα δυτικά, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα σημειωθούν έως το απόγευμα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο μέχρι τις απογευματινές ώρες. 

Πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες είναι πιθανόν να σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την υπόλοιπη Στερεά και την Πελοπόννησο.

Την Πέμπτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά διαστήματα κυρίως από το απόγευμα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ την Παρασκευή ο καιρός θα γίνει σταδιακά άστατος, καθώς κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Τα μέτρα της Τροχαίας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τέθηκαν σε εφαρμογή λόγω της διεξαγωγής της στρατιωτικής παρέλασης. Συγκεκριμένα σταδιακά διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους:

Από τις 06.00 ως το τέλος της Δοξολογίας στον Ι.Ν. Διον. Αρεοπαγίτου:

- Σκουφά, στο τμήμα της από την οδό Σίνα ως την πλ. Φιλικής Εταιρείας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Λυκαβηττού, σε  όλο το μήκος της.

- Δημοκρίτου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σκουφά και Σόλωνος.

- Σόλωνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κανάρη και Σίνα και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Ομήρου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σκουφά και Ακαδημίας.

Επίσης από τις 06.30 ως το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης:

- Βασ. Όλγας, καθ' όλο το μήκος της. Ειδικά η απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων θα ισχύσει από τις 19.00 της προηγούμενης.

- Β. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Βασ. Κωνσταντίνου και Βασ. Αμαλίας.

- Ηρ. Αττικού, καθ' όλο το μήκος της.

- Βασ. Γεωργίου Β', καθ' όλο το μήκος της.

- Βασ. Γεωργίου Α', καθ' όλο το μήκος της.

- Βασ. Αμαλίας, καθ' όλο το μήκος της.

- Πανεπιστημίου, καθ' όλο το μήκος της.

- Πλατεία Ομονοίας.

- Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της πλ. Ομονοίας και της Ιεράς Οδού.

- Αθηνάς, καθ' όλο το μήκος της.

- Αγ. Κωνσταντίνου, καθ' όλο το μήκος της.

- Πλ. Καραϊσκάκη.

- Καρόλου, καθ' όλο το μήκος της.

- Μάρνη, στο τμήμα της μεταξύ της πλ. Βάθη και της οδού Καρόλου.

- 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων), στο τμήμα της μεταξύ της οδού Πανεπιστημίου και της λεωφ. Αλεξάνδρας.

- Θ. Δηλιγιάννη, στο τμήμα της μεταξύ της πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Ι. Μεταξά.

- Αχιλλέως, στο τμήμα της μεταξύ της πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Θερμοπυλών.

- Πλατεία Συντάγματος.

- Φιλελλήνων, καθ' όλο το μήκος της.

- Σταδίου, καθ' όλο το μήκος της.

- Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αμβρ. Φραντζή και Διον. Αρεοπαγίτου.

- Ακαδημίας, καθ' όλο το μήκος της.

Παρόμοιες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις έγιναν σε όλους τους δήμους της Αττικής, που έγιναν μαθητικές παρελάσεις, ενώ παρουσιάστηκαν και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης