Οι ληστές του Δίστομου εμπλέκονται στη δολοφονία του αστυνομικού στον Χολαργό

Οι ληστές του Δίστομου εμπλέκονται στη δολοφονία του αστυνομικού στον Χολαργό

Έρευνα έδειξε πως στη συγκεκριμένη ληστεία συμμετείχαν ο Γιώργος Πετρακάκος, φερόμενος υπαρχηγός του Νίκου Μαζιώτη, ο Σπύρος Δραβιλάς και ο Σπύρος Χριστοδούλου - Τα ευρήματα των εργαστηριακών ελέγχων

Οι ληστές του Δίστομου εμπλέκονται στη δολοφονία του αστυνομικού στον Χολαργό
Οι ληστές του Δίστομου Βοιωτίας είναι οι σκληροί ποινικοί οι οποίοι εμπλέκονται στη δολοφονία του 39χρονου αστυνομικού σε τράπεζα στον Χολαργό τον Απρίλιο του 2008, όπως προκύπτει από το αποτελέσματα των εργαστηριακών ερευνών και την πιστοποίηση γενετικού υλικού.  

Έρευνα έδειξε πως στη συγκεκριμένη ληστεία συμμετείχαν ο Γιώργος Πετρακάκος, φερόμενος υπαρχηγός του Νίκου Μαζιώτη, ο Σπύρος Δραβιλάς και ο Σπύρος Χριστοδούλου.

Οι αδίστακτοι κακοποιοί που σχετίζονται με τρομοκράτες σε μια περίοδο επτά ετών διέπραξαν σωρεία ληστειών από την Αργολίδα έως την Θεσσαλονίκη.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ελληνική Αστυνομία φαίνεται να είχαν ως κοινό παρανομαστή την γνωριμία τους με τον Βασίλη Παλαιοκώστα, ο οποίος ήταν ο συνδετικός κρίκος της επαφής τους με τον Νίκο Μαζιώτη και εντάχθηκαν στον (ποινικό) πυρήνα του Επαναστατικού Αγώνα.

Από όλα τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Διεύθυνση Ασφάλεια Αττικής έπειτα και από τον εργαστηριακό έλεγχο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προκύπτει ότι πίσω από την ομάδα των ληστών στο Δίστομο κρύβεται μια ομάδα σκληρών ποινικών των οποίων ταυτοποιήθηκε το DNA.


Συγκεκριμένα η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο ερευνών που διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνδυασμό με αποτελέσματα που προέκυψαν από εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών βρήκε ότι βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε στο ταχύπλοο σκάφος, το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διαφυγή τους, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε:

1. Σε καπέλο τύπου τζόκεϊ, το οποίο εγκατέλειψαν δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στις 17 Απριλίου 2008 στο Χολαργό Αττικής κατά την οποία τραυματίστηκε θανάσιμα, κατά τη συμπλοκή του με τους δράστες, ένας 39χρονος αστυνομικός. Οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 14.500 ευρώ.

2. Σε τμήμα χειρουργικού γαντιού, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, στις 23 Ιουλίου 2010 στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας και κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 236.430 ευρώ.

Σημειώνεται ότι κάλυκες που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη ληστεία στο υποκατάστημα τράπεζας στον Χολαργό Αττικής, έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο, με κάλυκες που βρέθηκαν μετά από ένοπλη ληστεία στις 5 Ιουλίου 2006 σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 74.110 ευρώ και ένοπλη ληστεία, που έλαβε χώρα την 29-05-2006, σε υποκατάστημα τράπεζας στο Μοσχάτο Αττικής, κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 35.530 ευρώ.

Επίσης, βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε κηλίδα αίματος στο σκάφος, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που εγκαταλείφθηκε στη Βάρη Αττικής. Εντός του ανωτέρω οχήματος βρέθηκαν αποτυπώματα του αναζητούμενου ΔΡΑΒΙΛΑ Σπυρίδωνα.

Παράλληλα, άλλο DNA άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε αντικείμενο, το οποίο βρέθηκε στο ταχύπλοο, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε:

Διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, όπου πρόσφατα διενεργήθηκε έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), καθώς και σε αντικείμενα που βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο κατείχε ο Σπύρος Χριστοδούλου.

Σημειώνεται ότι παλαμικό αποτύπωμα του αναζητούμενου Χριστοδούλου ταυτοποιήθηκε στο ανωτέρω διαμέρισμα.

-Τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος που βρέθηκε κατά την εξερεύνηση του προαναφερόμενου ταχύπλοου σκάφους, ταυτίζεται με δακτυλικό αποτύπωμα του Πετρακάκου Γεωργίου.

-Τμήμα παλαμικού αποτυπώματος που βρέθηκε κατά την εξερεύνηση στο ταχύπλοο σκάφος, ταυτίζεται με παλαμικό αποτύπωμα του αναζητούμενου Δραβίλα Σπυρίδωνα.

Οι έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνεχίζονται.

Υπενθυμίζεται ότι για την παραπάνω υπόθεση, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6476647, 210-6476575 & 210-6476205 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης