Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών στην Αρετή Τσοχατζοπούλου για το πόθεν έσχες

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών στην Αρετή Τσοχατζοπούλου για το πόθεν έσχες

Η κόρη του πρώην υπουργού δεν υπέβαλε πόθεν έσχες τη διετία 2008-2009 - Έχει καταδικαστεί, επίσης, σε 12ετη κάθειρξη για την υπόθεση των εξοπλιστικών

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών στην Αρετή Τσοχατζοπούλου για το πόθεν έσχες
Ποινή φυλάκισης οχτώ μηνών με αναστολή επιβλήθηκε στην Αρετή Τσοχατζόπουλου, κόρη του καταδικασμένου σε 20ετη κάθειρξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τα εξοπλιστικά πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου. Η ποινή επιβλήθηκε στην Αρετή Τσοχατζόπούλου από το Πενταμελές Εφετείο για το αδίκημα της μη υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες τα έτη 2008 και 2009.

Ειδικότερα, η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, που επίσης έχει καταδικαστεί για την υπόθεση των εξοπλιστικών σε κάθειρξη 12 ετών, κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο για τη μη υποβολή των δηλώσεων για δυο έτη. Το δικαστήριο της επέβαλλε ακριβώς την ίδια ποινή που της είχε επιβληθεί και σε πρώτο βαθμό. Δηλαδή, φυλάκιση οχτώ μηνών με αναστολή.

Κλείσιμο
Ειδικότερα, η Αρετή Τσοχατζοπούλου είχε διατελέσει διοικήτρια στο ΠΙΚΠΑ από το οποίο είχε αποχωρήσει το 2006. Σύμφωνα με το νόμο, λόγω ακριβώς αυτής της ιδιότητάς της, ήταν υποχρεωμένη να υποβάλλει δήλωση πόθεν έσχες για τα επόμενα τρία έτη μετά την αποχώρησή της. Δήλωση, που πράγματι φέρεται να κατέθεσε το 2007, αλλά «εκ προθέσεως» παρέλειψε να υποβάλλει τα έτη 2008 και το2009.

Στην απολογία της στο δικαστήριο, η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου ανέφερε ότι δεν υπήρχε δόλος στην παράλειψή της αυτή και πως στο διάστημα εκείνο η ίδια βρίσκονταν στο εξωτερικό και το ανήλικο παιδί της αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Μάλιστα, ο δικηγόρος της Ι. Παγορόπουλος ανέφερε στο δικαστήριο πως η Α. Τσοχατζοπούλου υπέβαλε τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» αλλά εκπρόθεσμα. Υποστήριξε επίσης, πως όλα τα περιουσιακά στοιχεία της κόρης του πρώην υπουργού ελέγχθηκαν εξονυχιστικά από το ΣΔΟΕ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης