Pressing και στην Ευρώπη μετά το δεύτερο παγκόσμιο sell off

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημειώνει  πτώση 0,25% ενώ νωρίτερα υποχωρούσε κατά 0,36%, με την πλειοψηφία των κλάδων στο κόκκινο

Υπό πίεση βρέθηκαν σήμερα κατά το άνοιγμα οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς το sell off στις διεθνείς αγορές που φάνηκε να απομακρύνεται κατά τα μέσα της εβδομάδας, επανήλθε από χθες κάνοντας αρχή από τη Wall Street. Οι ευρωπαϊκές μετοχές οδεύουν σήμερα προς χαμηλό 5 μηνών, καθώς οι αγορές από τις ΗΠΑ μέχρι την Ασία σημείωσαν απώλειες που ξεπέρασαν το 10% σε σχέση με τα υψηλά επίπεδα Ιανουαρίου. Ωστόσο φαίνεται ότι καταβάλλονται προσπάθειες αντίδρασης με μερικούς δείκτες να αμφιταλαντέυονται μεταξύ αρνητικού και θετικού προσήμου.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημειώνει  πτώση 0,25% ενώ νωρίτερα υποχωρούσε κατά 0,36%, με την πλειοψηφία των κλάδων στο κόκκινο.

Ο βρετανικός FTSE 100 -0,39%, ο γερμανικός DAX +0,01%, ο CAC 40 στο Παρίσι -0,12%, ο FTSE MIB στην Ιταλία +0,36%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 -0,12%.

Νωρίτερα, Ιαπωνία και Νότια Κορέα έκλεισαν με απώλειες 2% ενώ το Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 3%,. Στην Κίνα, όπου κυριαρχούν οι επενδυτές στον τομέα λιανικής,  σημειώθηκε η μεγαλύτερη πτώση που στην περίπτωση της ηπειρωτικής Κϊνας υπερέβη το 4%. Τα αμερικανικά futures σημείωσαν άνοδο, παρά το γεγονός ότι  νωρίτερα κηρύχθηκε μερικό shutdown στις υπηρεσίες του ομοσπονδιακού κράτους, ενώ οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων σημείωσαν άνοδο.

Η Wall έκλεισε χθες με μεγάλες απώλειες. Συγκεκριμένα, ο Dow Jons υποχώρησε κατά 1.033 μονάδες, μπαίνοντας σε τροχιά διόρθωσης.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ και της στερλίνας και ενισχύθηκε έναντι του γεν. 

Πίσω στην Ευρώπη, οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην ανακοίνωση νέων αποτελεσμάτων και οικονομικών στοιχείων. Όπως ανακοίνωσε η γαλλική στατιστική υπηρεσία, η βιομηχανική παραγωγή στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης,  αυξήθηκε κατά 0,5% τον Δεκέμβριο από τον Νοέμβριο.

Στο μεταξύ, ο κολοσσός των καλλυντικών L'Oreal ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων 5,5% για το δ' τρίμηνο σε like for like βάση, ξεπερνώντας τις προβλέψεις. Όπως ανακοίνωσε ο CEO της εταιρείας, είναι βέβαιο ότι θα σημειωθεί σημαντική ανάπτυξη το τρέχον έτος.

Πηγή: www.newmoney.gr 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr