Αξιωματούχος Ευρωζώνης για Ελληνικό: Μάλλον επί δεκαετίες τα αεροπλάνα προσγειώνονταν στα αρχαία!

«Σύμβολο κωλυσιεργίας και εμποδίων γραφειοκρατίας» είπε ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης για την επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο

Ως ένα σύμβολο κωλυσιεργίας και εμποδίων για μια επένδυση η οποία θα έχει «σημαντικά οφέλη» για την Ελλάδα χαρακτήρισε την επένδυση στο Ελληνικό ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης. 

Μιλώντας υπό το καθεστώς ανωνυμίας, ο ανώτερος αξιωματούχος σημείωσε πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Eurogroup του Λουξεμβούργου δεν θα έχουν την Ελλάδα ως θέμα συζήτησης στην ατζέντα τους για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό. 

Οι υπουργοί της Ευρωζώνης θα ασχοληθούν με την εμβάθυνση της Ευρωζώνης, τη μεταπρογραμματική παρακολούθηση της Πορτογαλίας και τον νέο ρόλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης. 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την επένδυση στο ελληνικό και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, ο ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε πως δεν θα ήθελε να επεκταθεί στο θέμα αυτό, σημειώνοντας όμως πως αποτελεί ένα “σύμβολο κωλυσιεργίας και εμποδίων γραφειοκρατίας” και αστειεύτηκε πως μάλλον επί δεκαετίες τα αεροπλάνα προσγειώνονταν στα αρχαία.

Τρίτη αξιολόγηση και επιστροφή θεσμών

Σχετικά με την τρίτη αξιολόγηση ο αξιωματούχος σημείωσε πως το πλάνο ως έχει είναι η ολοκλήρωση της πριν το τέλος του έτους, συμπληρώνοντας μάλιστα πως υπάρχει πολιτική θέληση για αυτό.

Δεν ήταν σαφής πάντως ως προς τον χρόνο επιστροφής των επικεφαλής των θεσμών, την οποία τοποθέτησε μετά τις συναντήσεις στη Ουάσινγκτον στα μέσα Οκτωβρίου.

Αγώνας δρόμου για τα 800 εκατομμύρια για τα ληξιπρόθεσμα

Αναφορικά με το θέμα της υποδόσης ύψους 800 εκατομμυρίων για την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, ο ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε πως υπάρχει προσωπικό το οποίο συλλέγει δεδομένα από την Ελλάδα με σκοπό να σταλούν στους θεσμούς. 

Θα ήταν πολύ θετικό για την ελληνική οικονομία η ρευστότητα αυτή, εκτιμά ο αξιωματούχος και τόνισε πως είναι σημαντικό τα στοιχεία αυτά να φτάσουν στους θεσμούς πριν τη 31η Οκτωβρίου. 

Σημειώνουμε πως μετά τον Οκτώβριο τα χρήματα αυτά θα επιστρέψουν στον φάκελο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης και δεν θα είναι διαθέσιμα πλέον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr