Αυγή: «Μπλόκο» Στουρνάρα στη νέα διοίκηση της Attica Bank;

Αυγή: «Μπλόκο» Στουρνάρα στη νέα διοίκηση της Attica Bank;

Για αρνητική στάση της Τράπεζας της Ελλάδος στα πρόσωπα που προτάθηκαν για τη διοίκηση της τράπεζας κάνει λόγο η ιστοσελίδα avgi.gr

Αυγή: «Μπλόκο» Στουρνάρα στη νέα διοίκηση της Attica Bank;
Πληροφορίες ότι η Τράπεζα της Ελλάδος κρατά αρνητική στάση στα πρόσωπα που προτάθηκαν για τη διοίκηση της Attica Bank μεταφέρει σε άρθρο της η ιστοσελίδα της Αυγής.

Στο κείμενο υποστηρίζεται ότι η ΤτΕ «θα επικαλεστεί την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που είναι η δική της εποπτεύουσα αρχή».

Η ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Αυγής έχει ως εξής:

Κλείσιμο
Ερωτήματα προκαλεί η αρνητική στάση της Τράπεζας της Ελλάδος έναντι της νέας διοίκησης της Attica Bank. Το ΤΣΜΕΔΕ (Ταμείο Μηχανικών), που έχει το 58% της τράπεζας, πρότεινε τους καθηγητές Παναγιώτη Ρουμελιώτη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και Γεράσιμο Σαπουντζόγλου για τη θέση του προέδρου της Attica Bank.

Οι προτεινόμενοι φαίνεται ότι δεν είναι αρεστοί στην διοίκηση της ΤτΕ, η οποία διαμηνύει πως εκείνη έχει την εποπτική ευθύνη και ότι εκείνη μέσω της Διεύθυνσης Εποπτείας θα εξετάσει αν οι δύο καθηγητές έχουν τα κατάλληλα προσόντα όπως τα περιγράφει το νομοθετικό πλαίσιο και την τραπεζική και εποπτική πρακτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΤτΕ θα επικαλεστεί την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που είναι η δική της εποπτεύουσα αρχή. Η ουσία όμως είναι ότι η διοίκηση της ΤτΕ ενδεχομένως επιθυμεί άλλα πρόσωπα στην διοίκηση της Attica Bank. Πρόσφατα είχε ακουστεί το όνομα της κ. Σακελλαρίου (πρ. προέδρου του ΤΧΣ όταν υπουργός Οικονομικών ήταν ο Γιάννης Στουρνάρας), αλλά εσχάτως ακούγεται το όνομα πρ. τραπεζικού.

Υπενθυμίζεται ότι η ΤτΕ έχει προβεί σε πολλές παρεμβάσεις στην Attica Bank, θεωρώντας ότι δεν υλοποιεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των εποπτικών αρχών. Η τελευταία παρέμβαση προκλήθηκε μετά την αναβολή της γενικής συνέλευσης της Attica Bank. Η ΤτΕ υποχρέωσε το ΤΣΜΕΔΕ να ανασυγκροτήσει το ΔΣ της Attica Bank - θα υπάρχουν ακόμη δύο αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους, οι Γιάννης Τσακιράκης και Θανάσης Τσαλδάρης, ενώ η έως πρότινος πρόεδρος Αννα Πουσκούρη παραμένει στο Δ.Σ. ως μη εκτελεστικό μέλος.

Ήδη διοχετεύθηκαν δημοσιεύματα ότι ο Π. Ρουμελιώτης έχει μικρή τραπεζική εμπειρία (ως μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς), παρά την πολύχρονη παρουσία του σε οικονομικά υπουργεία και στο ΔΝΤ όπου ήταν εκπρόσωπος της Ελλάδας. Δεν είναι τυχαίο ότι του χρεώνουν πως δημιούργησε προβλήματα στην ιδιωτικοποίηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών την περίοδο που ήταν πρόεδρος του ΔΣ.

Και για τον Γ. Σαπουντζόγλου λένε ότι έχει περιορισμένη διοικητική τραπεζική εμπειρία, με πλέον πρόσφατη τη συμμετοχή του στο Δ.Σ. της Proton Bank, του Λαυρεντιάδη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης