Σχεδόν κατά δύο δισ. ευρώ ευρώ αυξήθηκαν οι ζημιές της Τράπεζας Κύπρου

Σχεδόν κατά δύο δισ. ευρώ ευρώ αυξήθηκαν οι ζημιές της Τράπεζας Κύπρου

Στο 48% τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια το εννιάμηνο

Σχεδόν κατά δύο δισ. ευρώ ευρώ αυξήθηκαν οι ζημιές της Τράπεζας Κύπρου
Σχεδόν κατά δύο δισ. ευρώ ευρώ αυξήθηκαν οι ζημιές της Τράπεζας Κύπρου για το πρώτο εννιάμηνο του 2013, αντανακλώντας τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση της κυπριακής οικονομίας.

Ειδικότερα, με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα για το εννιάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, η Τράπεζα κατέγραψε ζημιές 1, 947 δισ. ευρώ, κάτι που αποδίδεται κυρίως στη νέα αύξηση του δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων στο 48% του συνόλου του δανειακού χαρτοφυλακίου της Τράπεζας, από 36% που ήταν στις 30 Ιουνίου.

Κλείσιμο
Παράλληλα, ο δείκτης των κύριων βασικών ιδίων κεφαλαίων και ο συνολικός δείκτης της κεφαλαιακής επάρκειας, υποχώρησε στο 10,2% και 10,5% αντίστοιχα, σε σύγκριση με 10,5% και 10,7% αντίστοιχα που ήταν στις 30 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, μια επιδείνωση που αποδίδεται κυρίως στο μη επαναλαμβανόμενο κόστος για το Σχέδιο Εθελούσιας Εξόδου.

Σε δήλωσή του, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Τράπεζας Τζον Πάτρικ Χούρικαν επανέλαβε ότι «η συνεχιζόμενη επιδείνωση στο δανειακό χαρτοφυλάκιο και οι ανάγκες για επιπρόσθετες προβλέψεις κατά το τρίτο τρίμηνο του 2013 επέφεραν επιπλέον ζημιές».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης