Η μοντέρνα κουρελού!

Η μοντέρνα κουρελού!

Η kurelu είναι το εργαστήρι της Αγγελικής Γενιτσαρίδου στο Αρκαλοχώρι του Ηρακλείου Κρήτης που έχει κάνει μια παραδοσιακή τέχνη σε σύγχρονο αντικείμενο design

Η μοντέρνα κουρελού!
Η kurelu μας έρχεται από το νησί της Κρήτης. Από το Αρκαλοχώρι του Ηρακλείου. Έχει ξεκινήσει το ταξίδι της από το 2013 και πριν από λίγο καιρό είχε μια ευπρόσωπη παρουσία και συμμετοχή στην έκθεση μπουτίκ Greek Brand New 2018 που έγινε στον πολυχώρο Αθηναΐς στην Αθήνα. Σε ένα ενημερωτικό σημείωμα διαβάζουμε: «H kurelu είναι ένα διαδραστικό εγχείρημα, ένα δημιουργικό «στοίχημα» ότι τα υφαντά χαλιά μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση στο σύγχρονο σπίτι και τα υφαντά αξεσουάρ να γίνουν ξανά μέρος της καθημερινότητας μας».



Ο άνθρωπος πίσω από την kurelu είναι η Αγγελική Γενιτσαρίδου. Μια ώριμη και δυναμική γυναίκα. Η ιστορία και η διαδρομή της: « Μεγάλωσε κυριολεκτικά ανάμεσα στους αργαλειούς των γυναικών της οικογένειας της και αγάπησε το ρυθμικό τραγούδι τους. Σπούδασε διακοσμητική στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, εργάστηκε σαν διακοσμήτρια για αρκετά χρόνια κι έπειτα αποφάσισε να γυρίσει στις… ρίζες της! Ανέσυρε τους παλιούς οικογενειακούς αργαλειούς από την αποθήκη, τους έστησε, τους “πατένταρε” για να υλοποιήσει τις νέες ιδέες της. Τα παιδικά βιώματα, η σύγχρονη ματιά της και τα πολύχρωμα βαμβακερά κουρέλια που εισάγει από το εξωτερικό, όλα μαζί υφαίνονται στους αργαλειούς της».

Κλείσιμο


Για όλους όσοι βρίσκονται ή θα βρεθούν στα μέρη της μπορούν να επισκεφθούν το σύγχρονο εργαστήρι υφαντικής της Αγγελικής στον Πύργο Μονοφατσίου (Κρήτη) ή να δουν τη δουλειά της online!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης