Υποδεχθείτε τον αστυνόμο Γαλάνη!

Υποδεχθείτε τον αστυνόμο Γαλάνη!

Πρεμιέρα για τον ήρωα του νέου μυθιστορήματος της Τατιάνας Αβέρωφ που φέρει τον τίτλο Εγκλημα στον Παράδεισο

Υποδεχθείτε τον αστυνόμο Γαλάνη!
Ένα ορεινό χωριό, κάπου στην Ήπειρο. Το όνομα του, Παράδεισος. Ο αστυνόμος Περικλής Γαλάνης της Ασφαλείας Ιωαννίνων. Ο δήμαρχος Κωλέττης. Η αγροτική γιατρός Μαρία Λάζου. Και ένας …φόνος!

Η συγγραφέας Τατιάνα Αβέρωφ φτιάχνει με απλά υλικά – όπως γίνονται ταπεινές αλλά εύγεστες οι πίττες της πατρίδας της- ένα γοητευτικά αλληγορικό σύμπαν που στη δομή του θυμίζει ή και παραπέμπει στη μνήμη της αγγελοπουλικής «Αναπαράστασης». 

Κλείσιμο
«Εικόνες γνώριμες απ΄τα παλιά, σαν να ζωντάνευαν μπροστά στα μάτια του οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Μπαλάφα , σαν να κατέβηκαν απ΄τις κορνίζες τους οι περήφανες μορφές της δεκαετίας του ΄50 για να προστρέξουν εδώ, στον Παράδεισο, στην Ελλάδα της κρίσης».

Η Τατιάνα Αβέρωφ με το πρώτο αστυνομικό της μυθιστόρημα – «Έγκλημα στον Παράδεισο» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο- κάνει ένα γερό πάτημα στο απαιτητικό πεδίο αυτούς του ξεχωριστού είδους λογοτεχνίας. Μόνο που ο φόνος στο ορεινό χωριό και οι ανακρίσεις του αστυνόμου Γαλάνη είναι μόνο η αφορμή για να «ξύσει» την πραγματικότητα και να αποκαλύψει τα δεδομένα – τα συστατικά ενός μωσαϊκού που έχει τα πάντα ( συμπεριφορές μιας κλειστής κοινωνίας, πολιτικές ίντριγκες και χρήμα από τα δημόσια ταμεία και τα κοινοτικά προγράμματα, ανομολόγητους έρωτες, σβησμένα πάθη στο χιόνι…

Το στόρι: Σε ένα ορεινό χωριό της Ηπείρου, η ζωή κυλάει ήσυχα, σχεδόν ειδυλλιακά. Όλα δείχνουν πως η Μαρία έχει διαλέξει το ιδανικό περιβάλλον για να υπηρετήσει τη θητεία της ως αγροτική γιατρός και να ξεφύγει απ’ το τραυματικό παρελθόν της στην Αθήνα. 

Ώσπου γίνεται ένας φόνος…

Ο αστυνόμος Περικλής Γαλάνης έρχεται απ’ τα Γιάννενα για να εξιχνιάσει τον μυστηριώδη θάνατο του δημάρχου Κωλέττη, ενός ξεχωριστού ανθρώπου που όλοι πίνουν νερό στο όνομά του. Το κίνητρο μοιάζει ακατανόητο, οι ύποπτοι πολλοί όσο και απρόβλεπτοι. Η υπόθεση περιπλέκεται καθώς ο Γαλάνης παλεύει να αντιμετωπίσει τα εμπόδια που του θέτει ο ντόπιος αστυνομικός και μια παράξενη κοινότητα με τα μυστικά της και τα ψέματά της. 

Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου εδώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης