Μια πλατφόρμα που «ασφαλίζει» περιεχόμενο

Μια πλατφόρμα που «ασφαλίζει» περιεχόμενο

Το BeYourKid από την Πάτρα είναι η εναλλακτική πρόταση για τη θέαση των YouTube video που επαναφέρει το γονιό και το παιδί στο κέντρο των αποφάσεων

Μια πλατφόρμα που «ασφαλίζει» περιεχόμενο
Το BeYourKid έρχεται από την Πάτρα. Αν και τα μέλη της ομάδας που έχει την ευθύνη για την ανάπτυξη μιας πολύ καινοτομικής πλατφόρμας βρίσκονται σε διασπορά καθώς «μοιράζονται» μεταξύ της Ελλάδας, της Αυστρίας και των ΗΠΑ. Η πλατφόρμα παρουσιάστηκε από τον συνιδρυτής της Γιάννη Σκίτσα στο Open Coffee Patras XXIX, όπου βρήκε θετική ανταπόκριση από τους συμμετέχοντες αλλά και απέσπασε επαινετικά σχόλια. 

Το BeYourKid θα λανσάρει την πρώτη διαθέσιμη έκδοση για το κοινό σε μορφή app για το κινητό, ταμπλέτα, smartTV και υπολογιστή πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Κλείσιμο
Ζήτησα από τον Γιάννη να μας πει για την πλατφόρμα. Ανταποκρίθηκε. Το κείμενο που ακολουθεί είναι δικό του και εμείς το φιλοξενούμε με χαρά γιατί πέραν του γεγονότος ότι αποτελεί μια ελληνική καινοτομία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους γονείς.

«Υπάρχουν φορές που το παιδί σας θα απορροφηθεί στη φωτεινή, γεμάτη χρώματα και γνώριμους ήχους οθόνη ενός tablet ή smartphone. Αργά ή γρήγορα θα ανακαλύψει οικείες παιδικές σειρές και κινούμενα σχέδια στο YouTube και θα αρχίσει να καταναλώνει περιεχόμενο. Σύμφωνα με μία διεθνή έρευνα, το YouTube είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, με ποσοστό διείσδυσης άνω του 70%.

Κάποιοι επιτήδειοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη δημοτικότητα του YouTube και προσαρτούν video που μοιάζουν με γνωστές σειρές άλλα τελικά περιέχουν ιδιαίτερα ακατάλληλες σκηνές και παραστάσεις για παιδιά, ώστε να ικανοποιήσουν τη νοσηρή του φαντασία. Δυστυχώς, ο αριθμός αυτών των video αυξάνεται καθημερινά, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τον περιορισμό τους.

Είναι αρκετά άβολο για ένα γονιό να παρακολουθεί κάθε ένα νέο προτεινόμενο video που εμφανίζεται στο YouTube με βάση ό,τι έχει δει ως τώρα. Ακόμη και αν αφιερώσει τον απαιτούμενο χρόνο, πολλές φορές το ακατάλληλο περιεχόμενο εμφανίζεται μετά από κάποια ώρα, οπότε και η προσοχή του έχει πλέον διαφύγει.

Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς όταν εντοπίσουν ένα τέτοιο video; Ή αν θέλουν να περιορίσουν τη θεματολογία αυστηρά σε ό,τι οι ίδιοι θεωρούν κατάλληλο για το παιδί τους; Οι επιλογές είναι πολύ περιορισμένες. Μπορούν να αναφέρουν στο YouTube το video ως ακατάλληλο για τα παιδιά τους, ελπίζοντας ότι θα αφαιρεθεί. Η τελική κρίση ωστόσο αφορά σε όλα τα παιδιά του κόσμου και είναι απόφαση της εταιρείας. Αν αυτή το θεωρεί κατάλληλο για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, τότε θα παραμείνει εκεί, ανεξάρτητα από το πολιτιστικό υπόβαθρο του καθενός.

Το BeYourKid είναι η εναλλακτική πρόταση για τη θέαση των YouTube video που επαναφέρει το γονιό και το παιδί στο κέντρο των αποφάσεων. Το BeYourKid προσφέρει μία ασφαλή εφαρμογή για τη θέαση YouTube video μέσα από ένα περιβάλλον έξυπνων κινητών και φορητών συσκευών. Το BeYourKid είναι μία πλατφόρμα για ομάδες γονέων που δημιουργούν και μοιράζονται λίστες (playlist) από εγκεκριμένα video για τα παιδιά τους. Οι playlist συντηρούνται από τους ίδιους τους γονείς και λαμβάνουν αξιολογήσεις για την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά τους, ώστε να δημιουργούνται κοινότητες γονέων με κοινά ενδιαφέροντα και εμπλουτισμού του περιεχομένου».

Info
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site www.beyourkid.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης