Η ιστορία πίσω από τις γυμνές φωτογραφίες της Τζάκι Κένεντι στον Σκορπιό

Η ιστορία πίσω από τις γυμνές φωτογραφίες της Τζάκι Κένεντι στον Σκορπιό

Η εμπλοκή του Ωνάση και η παράλληλη σχέση με την Κάλλας

Η ιστορία πίσω από τις γυμνές φωτογραφίες της Τζάκι Κένεντι στον Σκορπιό
Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη σχέση του Έλληνα κροίσου, Αριστοτέλη Ωνάση, με την Τζάκι Κένεντι φέρνει στο φως της δημοσιότητας το βιβλίο «Ο καλός γιος: Ο JFK τζούνιορ και η μητέρα που αγάπησε», του Κρίστοφερ Άντερσεν. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του συγγραφέα, πριν από 45 χρόνια, τον Νοέμβριο του 1972, δέκα στον αριθμό φωτογράφοι κατάφεραν να πλησιάσουν στον θαλάσσιο χώρο του Σκορπιού και να απαθανατίσουν τη Τζάκι ολόγυμνη. Ο Κρίστοφερ Άντερσεν υποστηρίζει ότι το σκηνικό το είχε στήσει ο ίδιος ο Ωνάσης, με σκοπό να την ταπεινώσει. Μάλιστα λέει ότι είχε προμηθεύσει τους παπαράτσι με χάρτες του Σκορπιού, και τους έδωσε ακριβείς λεπτομέρειες για τις ώρες και τα μέρη που η σύζυγός του πήγαινε για μπάνιο.



Κλείσιμο
Λίγες ημέρες αργότερα, δεκάδες φωτογραφίες της ολόγυμνης Τζάκι δημοσιεύτηκαν στο ιταλικό περιοδικό “Playmen”. Η Τζάκι, κατά τον Άντερσεν, δεν έμαθε ποτέ ότι πίσω από αυτό το φιάσκο κρυβόταν ο σύζυγός της. Απαίτησε μάλιστα από τον Ωνάση να κάνει μήνυση στους παπαράτσι. Ωστόσο εκείνος, αντί γι' αυτό, πήγε στον δικηγόρο του για να ζητήσει διαζύγιο από την Τζάκι, και γνωρίζοντας ότι η ίδια δεν θα συμβιβαζόταν με τα 3 εκατομμύρια δολάρια που είχαν υπογράψει στο προγαμιαίο τους συμβόλαιο, συμφώνησε να της δώσει 1 εκατομμύριο παραπάνω λέγοντας: «Αυτά είναι όλα όσα παίρνει η χήρα. Ούτε δεκάρα παραπάνω».





Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο βιβλίο του ο Άντερσεν, δύο ήταν οι άνδρες που στιγμάτισαν την Τζάκι μετά τη δολοφονία του Τζον Κένεντι: ο αδελφός του πρώην προέδρου, Ρόμπερτ Κένεντι, και ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Μετά το θάνατο του Ρόμπερτ Κένεντι, ο Ωνάσης παρουσιάζεται να μη χάνει καθόλου χρόνο. Πέντε λεπτά μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Ρόμπερτ φέρεται να τηλεφωνεί στον φίλο του Κώστα Γκράτσο στην Αθήνα και να του λέει χαρακτηριστικά: «Είναι απαλλαγμένη από τους Κένεντι. Ο τελευταίος κρίκος έσπασε».

Παράλληλα, στο σκανδαλοθηρικό αυτό βιβλίο, αναφέρεται πως ο Ωνάσης απατούσε την Τζάκι με τη Μαρία Κάλλας, ήδη από την αρχή του γάμου τους, και πως στην πραγματικότητα δεν έπαψε ποτέ να την επισκέπτεται, αν και οι δυο τους είχαν χωρίσει πριν παντρευτεί τη διάσημη χήρα του Κένεντι. Ακόμη, ο Ωνάσης δεν έκρυβε την παράλληλη σχέση του με τις δύο γυναίκες και δεν ενδιαφέρονταν για το τι θα πει ο κόσμος. Η οικογένεια Κένεντι, μάλιστα, αναφέρεται πως τον αποκαλούσε «ευρωσκουπίδι» (eurotrash). 



Σύμφωνα με τον Άντερσεν, ο Ωνάσης μετά το γάμο του με την Τζάκι, την άφησε στο Σκορπιό και ο ίδιος πηγαινοερχόταν μεταξύ Αθηνών και Παρισίων. Κυριευμένη από ένα αίσθημα θλίψης και εγκατάλειψης η Τζάκι έστειλε επιστολή στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Ρόζγουελ Γκιλπατρίκ, γράφοντάς του ότι ευελπιστεί να γνωρίζει τα όσα εκείνος σημαίνει για την ίδια: «Αγαπητέ Ρος, θα σου το έλεγα πριν φύγω, αλλά όλα έγιναν πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι περίμενα. Ελπίζω να ξέρεις αυτό που ήσουν και αυτό που θα είσαι για μένα. Με αγάπη Τζάκι».

Ο Ωνάσης έμαθε, όπως ήταν αναμενόμενο, για την επιστολή, και επέστρεψε στον Σκορπιό άμεσα, όπου πέρασε τρεις εβδομάδες πάθους με την Τζάκι. Όπως σημειώνει στο βιβλίο του ο Άντερσεν, το γεγονός ότι η Τζάκι, μία γυναίκα που μόλις είχε ξοδέψει 60.000 -δικά του- δολάρια (περίπου 500.000 δολάρια σήμερα) σε διακόσια ζευγάρια παπούτσια, τον ταπείνωνε δημοσίως, και ήταν κάτι που δεν μπορούσε να ανεχτεί ο ίδιος και ο ανδρισμός του. 

Και κάπως έτσι ξεκίνησε τα αντίποινα... Ο Αριστοτέλης άρχισε να βομβαρδίζει ξανά την Κάλλας με τριαντάφυλλα και τηλεφωνήματα. Η ντίβα της μουσικής δεν αντιστάθηκε ιδιαίτερα και λύγισε όταν ο Έλληνας μεγιστάνας εμφανίστηκε έξω από το διαμέρισμά της στο Παρίσι και απείλησε να συντρίψει τη Mercedes του στην μπροστινή πόρτα του σπιτιού της. Μετά απ' αυτό το περιστατικό άρχισαν να συναντιούνται και πάλι οι δυο τους συστηματικά. «Συναντιόνταν μέχρι και ένα μήνα πριν από τον θάνατό του. Η αλήθεια είναι ότι η Μαρία Κάλλας ήταν η μοναδική αληθινή αγάπη στη ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση. Ήταν η πραγματική σύζυγός του, ακόμα κι αν δεν παντρεύτηκαν ποτέ», όπως αναφέρει ο σοφέρ του Ωνάση, Γιακίντο Ρόζα.



Στις 21 Μαΐου 1970 ο Ωνάσης δειπνεί ανοιχτά με την Κάλλας σε γνωστό εστιατόριο του Παρισιού, και κάνει τα πάντα, ώστε να απαθανατίσουν οι φωτογράφοι την ξεχωριστή αυτή στιγμή τους. Την επόμενη μέρα η Τζάκι τηλεφώνησε στον Ωνάση, και του είπε ότι πήγαινε στο Παρίσι για να μιλήσουν. Την Τζάκι δεν την απασχόλησε ιδιαίτερα το δείπνο, αλλά ήθελε να κάνει την Κάλλας να καταλάβει ότι εκείνη ήταν η γυναίκα του Ωνάση.

Έφαγε λοιπόν με τον Ωνάση στο ίδιο εστιατόριο και φωτογραφήθηκε στο ίδιο ακριβώς τραπέζι, που είχε δειπνήσει και με την Κάλλας. Το μήνυμα έφθασε γρήγορα στη μεγάλη ντίβα. Με αφορμή αυτό το περιστατικό, σύμφωνα με το βιβλίο, η Κάλλας κατανάλωσε υπνωτικά χάπια με σκοπό να αυτοκτονήσει. Ωστόσο επέζησε και συνέχισε την επιβλαβή για την ίδια σχέση της με τον Ωνάση. Δυστυχώς, κανείς από τους πρωταγωνιστές δεν ζει πλέον, για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τους ισχυρισμούς, τις φήμες και τις υποθέσεις που έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται πάνω στην πολύκροτη ζωή τους...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης