Όταν ο Τσιτσάνης συνάντησε την gyspy jazz

Όταν ο Τσιτσάνης συνάντησε την gyspy jazz

Ένα πάρτι με μουσικά ακούσματα που κινούνται από τα ελληνικά λαϊκά έως την gyspy jazz και το swing

Όταν ο Τσιτσάνης συνάντησε την gyspy jazz
Οι Gadjo Dilo είναι ο λόγος που πολλοί από εμάς μάθαμε την gypsy swing jazz και τον Django Reinhardt. Οι διασκευές τους σε ελληνικά τραγούδια και ο δίσκος τους “Manouche De Grec” αγαπήθηκαν από το κοινό και πια όταν ακούς το όνομα τους ξέρεις σίγουρα ότι θα σε ξεσηκώσουν. Αυτό αναμένεται να γίνει και στην αποψινή τους συναυλία στο Gazarte. Ο κόσμος πολύ γρήγορα θα ξεκινήσει να χορεύει και το πάρτι θα έχει από ελληνικά λαϊκά -πάντα με τον ήχο των Gadjo Dilo- μέχρι gyspy jazz, swing και επιλογές από τις δεκαετίες του '50 και του '60.

Το συγκρότημα ξεκίνησε όταν ο Κώστας, ο Σωτήρης και ο Νίκος αποφάσισαν το 2009 να εξερευνήσουν τη μουσική του Django Reinhardt. Σιγά σιγά η παρέα μεγάλωσε και η Ηλιάνα ανέλαβε να δώσει φωνή σε αυτή την τσιγγάνικη παρέα. Πώς όμως από τον Reinhardt έφτασαν στο «Πέφτεις σε λάθη» του Βασίλη Τσιτσάνη, τραγούδι που περιλαμβάνεται στον πρώτο τους δίσκο; Ο στόχος ήταν να μπορέσουν να συνδυάσουν αυτού του είδους τη μουσική με κάποια στοιχεία όμως από αγαπημένα ελληνικά τραγούδια. Πειραματίστηκαν με διάφορα κομμάτια και τελικά είδαν ότι ο κόσμος, ειδικά στα live, τα αντιμετωπίζει πολύ θερμά καθώς τα γνωρίζει και τα ακούει απλώς με άλλο τρόπο, πιο εύθυμο.

Κλείσιμο


Το συγκρότημα από το 2009 μέχρι σήμερα έχει εμφανιστεί σε δύο από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ Τζαζ των Βαλκανίων: στο Bansko International Jazz Festival 2013, στο οποίο εμφανίστηκαν ως headliner, και στο Nisville International Jazz Festival 2013, όπου μοιράστηκαν τη σκηνή με διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως οι Ron Carter, Kyle Eastwood Band και Bobby Carcasses and Jazzanova. Το καλοκαίρι περιόδευσαν σε Γερμανία, Κύπρο και Βαλκάνια, ενώ αυτή την περίοδο ετοιμάζουν τη δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2016.

Info
Ώρα έναρξης: 22:00
Gadjo Dilo:
Σωτήρης Πομόνης, κιθάρα
Κώστας Μητρόπουλος, κιθάρα
Νίκος Βλάχος, κοντραμπάσο
Σέργιος Χρυσοβιτσάνος, βιολί
Γιώργος Τσιατσούλης, ακορντεόν
Ηλιάνα Τσαπατσάρη, φωνή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης