Η γυναίκα που έκανε τις Σπέτσες αθλητικό hotspot

Η γυναίκα που έκανε τις Σπέτσες αθλητικό hotspot

Η Δρ Μαρίνα Κουταρέλλη έχει καταφέρει με το πείσμα και την εργατικότητά της να μετατρέψει ένα νησί του Αργοσαρωνικού σε μοναδικό προορισμό για τους λάτρεις του αθλητικού τουρισμού - και όχι μόνο.

Η γυναίκα που έκανε τις Σπέτσες αθλητικό hotspot
Πριν από τρία χρόνια η κ. Κουταρέλλη αποφάσισε με την εταιρεία της να διοργανώσει ένα αρκετά μεγαλεπήβολο και φιλόδοξο event γύρω από τον αθλητισμό στις Σπέτσες. Στοίχημα μεγάλο και με ιδιαίτερο ρίσκο, καθώς η Ελλάδα δεν ήταν τότε ώριμη για τέτοιες διοργανώσεις. Το νησί όμως ήταν αρκετά φιλόξενο για να υποδεχθεί και να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τη διοργάνωση.


Κλείσιμο

Βασικό της κίνητρο ήταν να μπορέσει να επιμηκύνει την τουριστική περίοδο στις Σπέτσες, οι οποίες, όπως και τα περισσότερα νησιά, ξεκινούν να δέχονται κόσμο μόλις από τον Ιούνιο, ενώ μετά από το τέλος της περίφημης Αρμάτας στις αρχές Σεπτεμβρίου, αδειάζουν. Είδε όμως την κατάσταση σαν μια πρόκληση και αξιοποίησε τη σχετικά κοντινή απόσταση από την Αθήνα.



Το στοίχημα κερδήθηκε και εδώ και τρία χρόνια η Μαρίνα Κουταρέλλη μετατρέπει το νησί σε μια μεγάλη τουριστική ολυμπιάδα, διοργανώνοντας το Spetsathlon και τους αγώνες δρόμων 5 χλμ. και 25 χλμ. στην πολυδιάστατη διοργάνωση Spetses Mini Marathon. Και όπως φαίνεται, κάθε χρόνο πηγαίνει και καλύτερα.



Το Spetsathlon είναι μια παραλλαγή του τριάθλου που περιλαμβάνει κολύμβηση, ποδήλατο και τρέξιμο. «Με πάνω από 540 τριαθλητές, 300 ακόμη συμμετοχές στον κολυμβητικό αγώνα και στον Ποδηλατικό Γύρο Σπετσών, και 3.000 επισκέπτες, ο φετινός αγώνας ήταν κάτι παραπάνω από μία αθλητική διοργάνωση», λέει η κ. Κουταρέλλη και συνεχίζει: «Αυτή η γιορτή του τριάθλου, του ευ αγωνίζεσθαι και της άμιλλας έγινε πραγματικότητα με τη συμβολή του Δήμου των Σπετσών και των κατοίκων τους».



Η σπουδαιότερη σελίδα στη μέχρι τώρα ιστορία της διοργάνωσης γράφτηκε στα τελευταία μέτρα τερματισμού της προσπάθειας του Νίκου Παπαγγελή. Ο 16χρονος παρα-τριαθλητής αγωνίστηκε στην κατηγορία Sprint και καταχειροκροτήθηκε από εκατοντάδες συγκινημένους θεατές και αθλητές, τόσο για τη δύναμη της ψυχής, όσο και για την επίδοσή του.



Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σπετσών, Παναγιώτης Λυράκης, υπογραμμίζει πως «το Spetsathlon. με τα αθλητικά ιδεώδη που το διαπνέουν, αποτελεί έμπνευση για όλους τους κατοίκους του νησιού. Περιμένουμε αθλητές, φίλους και χορηγούς στο επετειακό Spetses mini Marathon για μία ακόμη σπουδαία διοργάνωση».



Για την ιστορία, νικητής του 3ου Spetsathlon Sprint στους άνδρες ήταν ο Γρηγόρης Σουβατζόλου για 2η χρονιά με συνολικό χρόνο 01:12:33 και στις γυναίκες η 13 φορές Πανελλήνια Πρωταθλήτρια Ντενίζ Δημάκη (01:21:45). Στη σκυταλοδρομία του Sprint πρώτη ήταν η ομάδα της Argos Security (Χασιώτης-Μπούγλας-Κουτσούμπας) στους άνδρες και των Μπολόση-Γεωργία-Σακελλάρη στις γυναίκες. Νικητής του 3ου Spetsathlon Endurance στους άνδρες ήταν ο πολύ-πρωταθλητής και τεχνικός διευθυντής του αγώνα Βασίλης Κρομμύδας (02:22:19) και στις γυναίκες η Λουκία Λουκοπούλου με συνολικό χρόνο 02:58:09. Στη σκυταλοδρομία του Endurance, τέλος, 1η στους άνδρες τερμάτισε η ομάδα των Κυριαζόπουλου-Μπούγλα-Χασιώτη και στις μεικτές ομάδες πρώτοι ήταν οι Σάπαρη-Κατσιγιάννης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης