«Ελιές» της Μεσογείου

«Ελιές» της Μεσογείου

O 35χρόνος Μάριος Καρύστιος γεννήθηκε, σπούδασε και δούλεψε στην Αθήνα. Από το 2012 έκανε την επιλογή να μετακομίσει στην Κύπρο, στην Πάφο, όπου υπάρχει μια οικογενειακή βάση. Σήμερα δουλεύει από το σπίτι του για projects από χώρες που βρέχονται από τη θάλασσα της Μεσογείου

«Ελιές» της Μεσογείου
Η έκπληξη ήταν μεγάλη. Η φωτογραφία με τις δύο «ελιές» παρέπεμπε ευθέως στη δουλειά ενός εικαστικού καλλιτέχνη. Η αρχική αίσθηση ήταν ότι ο φίλος μου ο Μάριος άλλαξε επάγγελμα και άρχισε τις… εγκαταστάσεις και τα περιβάλλοντα. Μια δεύτερη -και πιο λεπτομερειακή- παρατήρηση με οδήγησε στα σωστά συμπεράσματα: Οι «ελιές» έκρυβαν στα σπλάχνα τους ελαιόλαδο.



Κλείσιμο
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Μάριος Καρύστιος
γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σπούδασε Γραφιστική (ΒΑ) στο ΤΕΙ Αθήνας και συνέχισε ως υπότροφος του ΙΚΥ στο Λονδρέζικο Central Saint Martins – ΜΑ στο Applied Imagination in the Creative Industries. Ως art director έφαγε τη διαφήμιση και τις διαφημιστικές εταιρείες με το κουτάλι. Οι δουλειές του πολλές – αρκετοί τις θυμούνται για πελάτες όπως η Wind, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, η Alfa Romeo, η LG, η Apivita, η Colgate-Palmolive, η Danone, η Barilla, η Philip Morris.



Ο Μάριος το 2012 μετακόμισε στην Κύπρο -στην Πάφο, όπου υπήρχε μια οικογενειακή βάση- και άρχισε να εργάζεται ως freelance designer πέρα από τους περιορισμούς των συνόρων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι «ελιές». Ή για την ακρίβεια του πράγματος, το project Gino’s Garden. Ο Κήπος του Gino. Ένα πολυεθνικό project με τη Μεσόγειο ως κυρίαρχο στοιχείο. Ο σχεδιασμός έγινε στην Κύπρο, η παραγωγή στην Ελλάδα και η… κατανάλωση του στον Λίβανο όπου βρίσκεται και ο Κήπος του Gino - του Gino Haddad. Το βιολογικό ελαιόλαδο προέρχεται από την περιοχή του Rihaneh στον Λίβανο και η όλη διαδικασια είναι πλήρως ελεγχόμενη σε κάθε βήμα της. Αυτό το στοιχείο πάει μαζί με την περιορισμένη σε όγκο παραγωγή προκειμένου να ελεγχθεί από την αρχή μέχρι το τέλος ως την υψηλή σταθερή ποιότητα. Τα μικρά αυτά κομμάτια τέχνης – κεραμικά μπουκάλια σε μαύρο και πράσινο ματ χρώμα- προήλθαν από τα χέρια του Στέλιου Λάσκαρη, ενώ στο όλο project συμμετοχή είχε και ο πολύπειρος Λευτέρης Κοντορούσης.



Ο Μάριος δουλεύει όμως και στον τόπο που περνά πολύ χρόνο – στην Πάφο, όπως αυτό το εξαιρετικά ντιζαϊνάτο φροντιστήριο μαθηματικών που δείχνει άνετο και προπαντός φιλικό για τους νεαρούς μαθητές. Ο Μάριος Καρύστιος είχε την πλήρη ευθύνη για το concept αλλά και την εφαρμογή/ υλοποίηση του. Οι φωτογραφίες είναι και αποτελούν αψευδή μάρτυρα της δουλειάς ενός ελεύθερου designer στο κέντρο της Μεσογείου. Για τέλος πάντως άφησα την αφορμή της γνωριμίας μας. Ηταν τα σαπούνια του Βασίλη Ντούρου από την Τρίπολη της Αρκαδίας, τα χειροποίητα σαπούνια Snob Duck.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης