Μια σκοτεινή αίθουσα τέχνης επιστρέφει

Μια σκοτεινή αίθουσα τέχνης επιστρέφει

Ο ιστορικός κινηματογράφος ΑΣΤΟΡ στη στοά Κοραή ανοίγει και πάλι τις πόρτες του

Μια σκοτεινή αίθουσα τέχνης επιστρέφει
Μια είδηση που έσκασε από του πουθενά και σίγουρα δεν την περιμέναμε! Με πυρετώδεις προετοιμασίες η ιστορική κινηματογραφική αίθουσα ΑΣΤΟΡ στη
στοά Κοραή ετοιμάζεται και σύντομα θα ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό της Αθήνας.

Το κτίριο έχει μακρά και λαμπερή ιστορία, ενώ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την 7η τέχνη. Βρίσκεται στο νούμερο 28 της οδού Σταδίου, ανώ τα τελευταία χρόνια η είσοδος γίνεται μέσα από τη στοά Κοραή. Εκεί λειτούργησε από το 1908 έως το 1920 ο κινηματογράφος Παλλάς. Το 1921 μετατρέπεται σε σταθμό αυτοκινήτων, ενώ τα χρόνια 1942-1943 λειτούργησε ως στρατιωτική αποθήκη και εκεί στεγάστηκε ο Ιταλικός στρατιωτικός κινηματογράφος! Το ΑΣΤΟΡ ξεκίνησε στις 24 Οκτωβρίου 1947. Η ονομασία του προέρχεται από τον John Jacob Astor, που ήταν ο πρώτος πολυεκατομμυριούχος και ο δημιουργός του πρώτου τραστ στις ΗΠΑ, έτσι το επώνυμο του ήταν συνώνυμο με τη χλιδή. Η πρώτη ταινία που προβλήθηκε ήταν οι Μεγάλες Προσδοκίες του David Lean.
Κλείσιμο



Το ΑΣΤΟΡ είναι πρόσφατα ανακαινισμένο, με 220 αναπαυτικές θέσεις, σύγχρονες εγκαταστάσεις και τελευταίες τεχνολογίας συστήματα εικόνας και ήχου που απογειώνουν την κινηματογραφική εμπειρία. Επίσης δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι το σημείο της αίθουσας ενδείκνυται για meeting point, καθώς όχι μόνο είναι σε κεντρικό σημείο και δίπλα στο μετρό Πανεπιστήμιο, αλλά έχει πληθώρα επιλογών για πριν και μετά την ταινία.

Το ΑΣΤΟΡ επαναλειτουργεί υπό τη νέα διεύθυνση της εταιρίας διανομής Weirdwave. Αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό στοιχείο καθώς πρόκειται για μια δραστήρια εταιρία που στοχεύει ψηλά και έχει ένα πρόγραμμα υψηλού επιπέδου. Εκτός από πολυαναμενόμενες ταινίες πρώτης προβολής από τον κατάλογο της Weirdwave και όχι μόνο, θα υπάρξουν επιλεγμένα αφιερώματα και σπάνιες ειδικές προβολές, συν διάφορες πολιτιστικές δραστηριότητες. Το στίγμα του προγράμματος συνοπτικά προσδιορίζεται ως ανεξάρτητο σινεμά που ανανεώνει τις κινηματογραφικές αφηγήσεις. ταινίες από όλο τον κόσμο, καταξιωμένους δημιουργούς αλλά και νέα ταλέντα.



Η τέχνη είναι σημαντική, στη σημερινή περίοδο ίσως ακόμα περισσότερο. Τέτοιες αφήξεις είναι πάντα ευπρόσδεκτες. Χρειαζόμαστε χώρους με διαφορετικές προτάσεις που έχουν να προτείνουν κάτι ξεχωριστό. Ήδη στη σελίδα στο Facebook έχουν ανακοινωθεί τα επερχόμενα Mommy του σαρωτικού Xavier Dolan (που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ των Κανών) και La Danza De La Realidad (Ο Χορός Της Πραγματικότητας) του πάντα συναρπαστικού Alejandro Jodorowsky, και δεν βλέπουμε την ώρα να μπούμε στη σκοτεινή αίθουσα...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης