Ουπς! Η πριγκίπισσα λερώθηκε

Ουπς! Η πριγκίπισσα λερώθηκε

Η όπερα για παιδιά του Νίκου Κηπουργού «Προσοχή! Ο Πρίγκιπας λερώνει» παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Ολύμπια και ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους

Ουπς! Η πριγκίπισσα λερώθηκε
Δύο τελείως διαφορετικοί, και όμως σε πολλά σημεία αλληλένδετοι, κόσμοι παρουσιάζονται στη σκηνή του θεάτρου Ολύμπια. «Προσοχή! Ο Πρίγκιπας λερώνει», η μεγάλη περσινή επιτυχία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, συναντά και φέτος τον ίδιο ενθουσιασμό, τόσο από τους μικρούς όσο και από τους μεγάλους θεατές. Έως τις 8 Μαρτίου 2015 η όπερα για παιδιά του Νίκου Κηπουργού, σε λιμπρέτο και σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, θα μας δείχνει το δρόμο για «πειραγμένα» παραμύθια χωρίς παραδοσιακό happy end!

Η ιστορία βασίζεται στο διάσημο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Ο πρίγκιπας χοιροβοσκός» και μιλάει για έναν πρίγκιπα ο οποίος ντύνεται χοιροβοσκός για να κερδίσει την καρδιά της αλαζονικής πριγκίπισσας. Ο γυάλινος κόσμος του παλατιού, όπου ζει η πριγκίπισσα, έρχεται αντιμέτωπος με τον πραγματικό κόσμο που ζουν τα τρία ιδιαίτερα γουρουνάκια με την ανθρώπινη μορφή. Αυτοί οι συμπαθητικοί αφηγητές της ιστορίας οδηγούν τους πρίγκιπες και τις πριγκίπισσες στο δικό τους χοιροστάσιο, με αποτέλεσμα να λερωθούν και να χάσουν τις βεβαιότητες τους αλλά και την αλαζονεία τους. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα παραμύθι πιο βιωμένο, πιο πραγματικό, εντέλει πιο χειροπιαστό.

«Καθένας από τους δύο (κόσμους) χαρακτηρίζεται από τη δική του μουσική» εξηγεί ο
Νίκος Κηπουργός
Κλείσιμο
για τον τρόπο που αντιμετώπισε αυτή την όπερα και συνεχίζει: «Στον κόσμο της πριγκίπισσας κυριαρχούν πιο καθαροί, πιο κρυστάλλινοι ήχοι όπως αυτός των εγχόρδων και της τσελέστας. Στον έξω κόσμο η μουσική αντιμετώπιση είναι πιο σύγχρονη και ταυτόχρονα πιο πρωτόγονη: κυριαρχούν τα χάλκινα και κρουστά. Ο ένας κόσμος είναι πιο μελωδικός, ο άλλος πιο ρυθμικός. Σταδιακά οι δύο κόσμοι, που στην αρχή είναι διαχωρισμένοι, συνδέονται. Φυσικά στο σημείο όπου συναντώνται βρίσκεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον: εκεί ενώνονται μουσικά όλα τα στοιχεία, τα διαφορετικά όργανα, οι ρυθμοί και η τονική αρμονία με πιο σύγχρονα στοιχεία».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης