Το νέο MX-5 τώρα και με σκληρή οροφή

Το νέο MX-5 τώρα και με σκληρή οροφή

H Mazda είχε προγραμματίσει μία παγκόσμια πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη και οι πληροφορίες έλεγαν ότι πρόκειται για το MX-5 με μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή.

Το νέο MX-5 τώρα και με σκληρή οροφή
Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν και η ιαπωνική μάρκα αποκάλυψε όντως τη νέα έκδοση του δημοφιλούς roadster. Το MX-5 RF (Retractable Fastback) απευθύνεται σε όσους θέλουν να απολαμβάνουν την οδήγηση, αλλά ταυτόχρονα επιζητούν την ασφάλεια μίας μεταλλικής και όχι υφασμάτινης οροφής. Σε αντίθεση με το προηγούμενο MX-5 με μεταλλική οροφή, το νέο ξεχωρίζει από το fastback σχεδίαση του πίσω μέρους, με το τζάμι να είναι κάθετο και να ανοίγει ανεξάρτητα.



Κλείσιμο
Η σκληρή οροφή ανοίγει και κλείνει ηλεκτρικά με το πάτημα ενός κουμπιού. Είτε το MX-5 είναι σταματημένο είτε κινείται με ταχύτητα έως 10 km/h. Ο χώρος αποσκευών έχει την ίδια χωρητικότητα (130 lt) όπως και στο μοντέλο με την υφασμάτινη οροφή. Ίδιες είναι και όλες οι εξωτερικές διαστάσεις, πλην του ύψους είναι ελάχιστα (κατά 5mm) μεγαλύτερο στο MX-5 RF.

Αλλαγές δεν υπάρχουν και στη γκάμα των κινητήρων, που για την Ευρώπη αποτελείται από τους βενζίνης SKYACTIV-G, με 1.5 και 2.0 lt. Πέρα από το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, διατίθεται και αυτόματο με ανάλογο αριθμό σχέσεων.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης