Η κοιλάδα των Τεμπών θα παραμείνει κλειστή στις 16, 17 και 18 Μαΐου από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, λόγω εργασιών συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας.
Όπως ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, θα απαγορεύεται η διέλευση στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ, από κόμβο Γυρτώνης μέχρι την διασταύρωση Στομίου.
Κατά την διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:
Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:
Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται:
Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας, προς την περιφερειακή οδό Λάρισας - Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας - Τρικάλων - Καλαμπάκας - Γρεβενών, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.
Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, προς την Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης - Αμπελώνα - Τυρνάβου και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Ελασσόνας - Κοζάνης θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό και στη συνέχεια στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ, στο ύψος Κλειδί Ημαθίας.