Ξάνθη: Έκαναν εννέα διαρρήξεις σε μία ημέρα

Ξάνθη: Έκαναν εννέα διαρρήξεις σε μία ημέρα

Ένα κενό σχεδόν ενός έτους υπάρχει στη δράση δυο νεαρών διαρρηκτών που είχαν ρημάξει γραφεία, επιχειρήσεις και σχολεία στην πόλη της

Ξάνθη: Έκαναν εννέα διαρρήξεις σε μία ημέρα
Ένα κενό σχεδόν ενός έτους υπάρχει στη δράση δυο νεαρών διαρρηκτών που είχαν ρημάξει γραφεία, επιχειρήσεις και σχολεία στην πόλη της Ξάνθης από τον περασμένο Δεκέμβριο. Τότε, είχαν διαπράξει πέντε διαρρήξεις και τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης έκαναν άλλες εννέα!

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ανακάλυψαν την ταυτότητα ενός από τους δράστες, είναι σίγουροι ότι δεν έμειναν άπραγοι στο διάστημα που μεσολάβησε και συνεχίζουν τις έρευνες για να εξιχνιάσουν τυχόν άλλες «δουλειές» τους.

Κλείσιμο
Στο μεταξύ, ο 19χρονος που έχει απασχολήσει στο παρελθόν για ληστεία και κλοπές, φάνηκε... ζόρικος καθώς κατά τη σύλληψή του και την παραμονή του στην Ασφάλεια απείλησε τους αστυνομικούς!

Ο νεαρός αρνήθηκε να αποκαλύψει τα στοιχεία του συνεργού του που αναζητείται, ενώ κράτησε το στόμα του κλειστό και για τις διαρρήξεις που διέπραξαν μαζί. Από τα δακτυλικά του αποτυπώματα αποκαλύφθηκε ότι στην τελευταία επιδρομή τους διέρρηξαν επτά γραφεία και δύο  επιχειρήσεις και άρπαξαν χρηματικά ποσά και ηλεκτρικές συσκευές, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμη ένα γραφείο χωρίς να τα καταφέρουν.

Με τον ίδιο τρόπο εξιχνιάστηκαν οι διαρρήξεις σε άλλες τρεις επιχειρήσεις, ένα γραφείο και ένα σχολείο που είχαν γίνει από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και μετά. Η λεία των δραστών από τις 14 διαρρήξεις, ήταν 1.071 ευρώ, τρία κινητά, διάφορα έγγραφα, τέσσερις ηλεκτρονικές συσκευές και τρεις φορητοί υπολογιστές.

Στα δυο σπίτια του 19χρονου κατασχέθηκαν έξι ηλεκτρονικές συσκευές τρεις από τις οποίες κλεμμένες, ένα κινητό, 288 ευρώ και ακατέργαστη κάνναβη βάρους 4,2 γραμμαρίων. Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ξάνθης του άσκησε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές, κατοχή ναρκωτικών και απειλή. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης