Ποδαρικό με «Μυστικά Ραντεβού»

Ποδαρικό με «Μυστικά Ραντεβού»

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υποδέχονται το 2018 παρουσιάζοντας ένα Πρωτοχρονιάτικο γκαλά με ελληνική οπερέτα

Ποδαρικό με «Μυστικά Ραντεβού»
Τι πιο ωραίο με το να ξεκινά μια νέα χρονιά με «Μυστικά ραντεβού και κρυφά τετ-α-τετ».. στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε μια ελληνική οπερέτα η οποία παρουσιάζεται στην αίθουσα «Σόλων Μιχαηλίδης» το απόγευμα της πρώτης του νέου χρόνου (01-01-2018 –β 19.00) με την επιμέλειά της να έχουν επωμισθεί σημαντικοί καλλιτέχνες. 

Την διεύθυνση των μουσικών της Ορχήστρας έχει την ευθύνη η αρχιμουσικός Ζωή Τσόκανου. Ερμηνευτικά συμμετέχουν οι καταξιωμένοι λυρικοί τραγουδιστές: Μίνα Πολυχρόνου (σοπράνο), Μαρισία Παπαλεξίου (μεσόφωνος) και Δημήτρης Πακσόγλου (τενόρος). 

Κλείσιμο
Η ευθύνη για τη παρουσίαση - σκηνοθεσία και χορογραφία της παράστασης ανήκει στον Νίκο Καπέλιο. Ο τελευταίος υπόσχεται να παρουσιάσει μια οπερέτα με «το χιούμορ, τον ερωτισμό, την κομψότητα και τη γλυκιά νοσταλγία ενός είδους που εμφανίστηκε στην Ελλάδα στις αρχές του περασμένου αιώνα και κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές όλων».

Όπως διαβάζουμε στο σημείωμα σκηνοθέτη: «Μια παράσταση αναδρομή σε άλλη εποχή, που όσο και να είναι διαφορετική από την παρούσα που ζούμε, συναντιέται με το τώρα μέσα από αυτό το αφιέρωμα στην Οπερέτα. Ένα μουσικό είδος που αγαπήθηκε ιδιαίτερα στις αρχές του περασμένου αιώνα, ιδιαίτερο, υπέροχο και πραγματικά αξιαγάπητο, ένα είδος που υμνεί τον έρωτα, τη δροσιά της νιότης, την ομορφιά και το αιώνιο παιχνίδι της ζωής!». 

Η παράσταση αποτελείται από δύο μέρη και θα παρουσιαστούν έργα των συνθετών: Θεμιστοκλή Μεταξά, Θεόφραστου Σακελλαρίδη, Νίκου Χατζηαποστόλου και του σπουδαίου Κερκυραίου συνθέτη Σπύρου Σαμάρα.
Συμμετέχουν οι χορευτές από την Σχολή Καφαντάρη. 

Info
Δευτέρα, 1 Ιανουαρίου 2018 19:00
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης - Λεωφόρος Νίκης 73, τηλ: 2310 257900
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Κ.Ο.Θ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης