Σε μια Βιβλιοθήκη γεμάτη... Μουσική!

Σε μια Βιβλιοθήκη γεμάτη... Μουσική!

Οι παραστάσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» 

Σε μια Βιβλιοθήκη γεμάτη... Μουσική!
Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να εισάγεις πολύ μικρά παιδιά σε μουσικές έννοιες, να του συστήσεις κλασικούς συνθέτες και τα έργα τους και όλα αυτά μέσα από το παιχνίδι; Πού μπορούν να παρακολουθήσουν την πρώτη μουσική τους παράσταση; Άραγε μαγειρεύεται η μουσική; Πώς μπορείς να κάνεις κόμικς μετά μουσικής; Μα στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής φυσικά! Δύο παραστάσεις και τρία εκπαιδευτικά προγράμματα, διαλεγμένα προσεκτικά για να προάγουν τη μουσική εκπαίδευση και σχεδιασμένα από νέους και καταξιωμένους καλλιτέχνες-εκπαιδευτικούς για να εμπνεύσουν τους γονείς και να κάνουν τα παιδιά να αγαπήσουν τον Πολιτισμό. 

Για δεύτερη χρονιά, η Ομάδα Κοπέρνικος, που έχει ιδρυθεί από το αχτύπητο (και βραβευμένο) συγγραφικό δίδυμο Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη και αποτελείται σήμερα από μια πλειάδα καλλιτεχνών, παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά 4-10 ετών «Μίλα και Σουτ». Το έργο περιστρέφεται γύρω από τις έννοιες της αυτογνωσίας και του θάρρους να υπερασπιστεί κανείς την αξία του όταν όλοι οι άλλοι την αμφισβητούν, ενώ πραγματεύεται ακόμη τη δύναμη της φιλίας, της ομαδικότητας και της συνεργασίας, που δεν καταργείται από τη διαφορετικότητα, αλλά ωφελείται από αυτήν. Είναι σίγουρο ότι ακόμα και να την είδατε πέρσι, αξίζει να την ξαναδείτε, όχι μόνο γιατί είναι … λίγο διαφορετική φέτος, αλλά κυρίως γιατί είναι τόσο πλούσια που σίγουρα κάτι παραπάνω θα σας προσφέρει τη δεύτερη φορά.

Κλείσιμο


Η νέα παράσταση της Μουσικής Βιβλιοθήκης τιτλοφορείται «…κι εμείς καλύτερα!». Δημιουργήθηκε ειδικά για τη Βιβλιοθήκη από την καλλιτεχνική ομάδα ΝΤΟΥΘ, της οποίας ο βασικός πυρήνας είναι οι Μυρτώ Μακρίδη, Ιωάννα Ραμπαούνη, Δημήτρης Τάσαινας και Βάσια Ατταριάν (έχουμε δει έργα της στο θέατρο Skrow στο Παγκράτι). Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 3-9 ετών και συνοδεύεται από πρωτότυπη ζωντανή μουσική. Αφορά την ανάγκη του ανθρώπου για την αναζήτηση του καλού και του καλύτερου, κάτι το οποίο θα επιτύχουν οι ήρωες μέσα από την επίσκεψή τους σε μια Βιβλιοθήκη, όπου μέσα από τη μελέτη των βιβλίων θα ξεδιπλωθούν μπροστά τους νέοι ορίζοντες.



Η Μουσική Βιβλιοθήκη παρουσιάζει φέτος τρία ολοκαίνουρια εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα τη μουσική για τρεις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. Κάθε Κυριακή, υποδέχεται στο πρόγραμμα «Μουσική με τα Κρεμμυδάκια» παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας (2-5 ετών) με τους γονείς τους για να φτιάξουν όλοι μαζί μια ορχήστρα με κουζινικά. Σε συνεργασία με την Comicdom Press & την Athens Comics Library, μια αφηγήτρια, η Βασιλεία Βαξεβάνη και μια δημιουργός κόμικς, η Δήμητρα Αδαμοπούλου, ταξιδεύουν παιδιά δημοτικού (7-12 ετών) με τη Μουσική Χρονομηχανή, και φτιάχνουν για πρώτη φορά με εφήβους μουσικές playlists με κόμικς! 

Όσο τα παιδιά παρακολουθούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα, οι γονείς μπορούν να επισκεφτούν τις προθήκες της Μουσικής Βιβλιοθήκης (υπάρχει και παιδικό τμήμα) ή να κάνουν μια βόλτα στο Πάρκο Ελευθερίας, όπου υπάρχει καφέ-εστιατόριο. Κι όλα αυτά μέχρι να μπει για τα καλά ο χειμώνας και να στηθεί το όμορφο παγοδρόμιο, που θα μπορούμε γονείς και παιδιά να δοκιμάσουμε τις ικανότητές μας στο καλλιτεχνικό πατινάζ με τη βοήθεια των εκπαιδευτών!

Για πληροφορίες www.mmb.org.gr και αγορά εισιτηρίων www.ticketservices.gr.

Για περισσότερες ιδέες για βόλτες με παιδιά, επισκεφτείτε τη www.mamakita.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης