Αναμνήσεις στις αστικές βεράντες

Αναμνήσεις στις αστικές βεράντες

Μια κοσμοπολίτικη έκθεση με τίτλο «Memory Acts» με την υπογραφή της Ελένης Πεταλωτή και του Λεωνίδα Τραμπούκη

Αναμνήσεις στις αστικές βεράντες
Μια έκθεση με τίτλο «Memory Acts», με έπιπλα και αντικείμενα σχεδιασμένα από τους αρχιτέκτονες και σχεδιαστές, Ελένη Πεταλωτή και Λεωνίδα Τραμπούκη και το στούντιό τους Objects of Common Interest διοργανώνεται από τη φίρμα Μαρτίνος στο 3ωροφο της Πινδάρου. 

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «ο τίτλος της έκθεσης παραπέμπει σε αφηρημένες αναμνήσεις στιγμών και αντικειμένων καθημερινής χρήσης, όπως τα fer forgé έπιπλα στις αστικές βεράντες. Η υλοποίηση τους αποτελεί μια συνθετική άσκηση, με στόχο την εξερεύνηση της αλληλεπίδρασης των υλικών, στο χρώμα και στη διαφάνεια, στην άρθρωση και την αντιπαράθεση των μορφών.  Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία εργονομικών επίπλων και χρηστικών αντικειμένων, όπου τα φυσικά υλικά, όπως το μάρμαρο, το γυαλί και το σίδερο συνυπάρχουν με το χυτό ακρυλικό».

Κλείσιμο
Η Ελένη Πεταλωτή και ο Λεωνίδας Τραμπούκης είναι ιδρυτές της αρχιτεκτονικού γραφείου LOT με βάσεις τη Νέα Υόρκη, την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. 

Το γραφείο τους συμπεριλήφθηκε από το περιοδικό Wallpaper* (7/2014), στη λίστα των ανερχόμενων αρχιτεκτονικών γραφείων παγκοσμίως. Το 2015 ίδρυσαν το design studio Οbjects of Common Interest στη Νέα Υόρκη, με στόχο τη δημιουργία αντικειμένων και εγκαταστάσεων (Flatiron Skyline, NY & Musée National des Beaux-Arts, Quebec, 2016, Athlos, Art Athina 2017,New Reflections, MATTER, ΝΥ έως 9/12/2017). 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017 με ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:00-15:00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00-20:00. 



Υπενθυμίζεται ότι η φίρμα των παλαιοπωλών Μαρτίνος  βρίσκεται στο Μοναστηράκι από το 1885. Το 1926, μεταφέρθηκε στο προπολεμικό κτήριο της οδού Πανδρόσου 50. Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ο διάσημος αρχιτέκτονας Τάκης Ζενέτος επιμελήθηκε τις προσόψεις του κτηρίου κι από τότε, αποτελεί σταθμό αναφοράς για την αρχιτεκτονική της περιοχής.

Το 2001, η φίρμα άνοιξε ένα δεύτερο παλαιοπωλείο στο τριώροφο κτήριο της οδού Πινδάρου 24, στο Κολωνάκι, όπου λειτουργεί και εκθεσιακός χώρος.

Όπως μπορεί κανείς να διαβάσει στο site της φίρμας: «Η σπανιότητα σε συνδυασμό με την ποιότητα και την καλαισθησία παραμένει διαχρονικά το κριτήριο της επιλογής των αντικειμένων της συλλογής μας.

Παλιά κεραμικά και πολύτιμα ασημικά, σπάνια κεντήματα και ανατολίτικα χαλιά, ξυλόγλυπτες κασέλες και έργα τέχνης συνδυάζονται με διακοσμητικά αντικείμενα, έπιπλα και φωτιστικά του 20ου αιώνα - αντιπροσωπευτικά δείγματα Art Deco, του μοντερνισμού και του Ιταλικού Memphis με κύριο εκπρόσωπο τον Ettore Sottsass».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης