Δύο εκθέσεις και μια …Ταράτσα

Δύο εκθέσεις και μια …Ταράτσα

Γνωρίστε πρόσωπα και προορισμούς της πόλης παρέα με το Citylife

Δύο εκθέσεις και μια …Ταράτσα
Παρακολουθήστε εδώ το Citylife
όπως προβάλλεται στην εκπομπή Lifetime
Κλείσιμο
του καναλιού Novalife της Nova


75 χρόνια – 75 αντικείμενα

Όσα τα χρόνια, τόσα και τα τεκμήρια από την διαδρομή του. «75 χρόνια Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – 75 αντικείμενα», ο τίτλος της έκθεσης που διοργάνωσε η  Εθνική Ασφαλιστική, σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης,  στο Χώρο Τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ.  
Στην έκθεση παρουσιάζονται 75 αντικείμενα, με καλλιτεχνική και συναισθηματική αξία, από την ιστορική διαδρομή του Θεάτρου από την ίδρυση του το 1942 από τον Κάρολο Κουν έως σήμερα. Κοστούμια, τμήματα σκηνικών και σκηνικά αξεσουάρ ιστορικών παραστάσεων, όπως οι «Όρνιθες» και οι «Πέρσες», προγράμματα, αφίσες, φωτογραφίες κ.ά, πολλά εκ των οποίων εκτίθενται για πρώτη φορά κι αποτελούν μέρος της θεατρικής ιστορίας του τόπου μας, καθώς έχουν φιλοτεχνηθεί από σημαντικούς συνεργάτες του Θεάτρου Τέχνης όπως ο Γιάννης Τσαρούχης, ο Γιάννης Μόραλης, ο Διονύσης Φωτόπουλος. 

Tip
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Ιουλίου 2017.
Περισσότερα στην ιστοσελίδα του Θεάτρου Τέχνης

Ψηλά στο Γκάζι!

Ο Φοίβος Δεληβοριάς μπροστά στην κάμερα του Citylife μας παρουσιάζει την δική του Ταράτσα, ένα καλλιτεχνικό εγχείρημα που συνδέει μεταξύ τους σκόρπιες μνήμες αυτής της πόλης – από τα αστικά βαριετέ και τα λαϊκά αναψυκτήρια των συνοικιών μέχρι την προπολεμική Μάντρα του Αττίκ- διαμορφώνοντας μια νέα πρόταση καλοκαιρινής διασκέδασης. Με πολύ τραγούδι, μουσική και χορό αλλά και με σκετς από κωμικούς και κόλπα από μάγους. 

Tip
«Η Ταράτσα του Φοίβου»
Ιερά Οδός 13-15, Γκάζι
Ώρα έναρξης παραστάσεων 21.00
Ώρα εισόδου κοινού: 19.30
Περισσότερα στο facebook

Ανθεκτικά και ευαίσθητα σημειωματάρια

Quixotic είναι το όνομα μιας ανεξάρτητης ελληνικής φίρμας με καθαρή γυναικεία οπτική και προσέγγιση που δημιουργεί  μοναδικά σημειωματάρια, με χαρτί υψηλής ποιότητας τα οποία απευθύνονται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου. Σημειωματάρια που συνδυάζουν vintage διάθεση και  ψηφιακά  vibes.

Tip
Περισσότερα https://www.etsy.com/people/QUIXOTICgr

15 νέοι καλλιτέχνες 

Με αφορμή τα 175 χρόνια από την ίδρυση της η Εθνική Τράπεζα προκήρυξε καλλιτεχνικό διαγωνισμό για την δημιουργία εικαστικών έργων.
Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 900.
Η Εθνική Τράπεζα επέλεξε να αγοράσει 15 έργα για την συλλογή της.
Πρόκειται για έργα των εικαστικών καλλιτεχνών:
Έμις Αβόρα, Λουκίας Αλαβάνου, Αλέξανδρου Βασμουλάκη, Μυρτούς Βρατσάνου, Ειρήνης Ευσταθίου, Λητούς Κάττου, Γεωργίας Κοτρέτσος, Χρυσάνθης Κουμιανάκη, Ράνιας Μπέλλου, Πέτρου Μώρη, Λυσίμαχου Πολυχρονίδη, Θοδωρή Προδρομίδη, Έφης Σπύρου, Ανδριανής – Στεφανίας Στρούζα και Ίριδος Τουλιάτου.

Tip
Η έκθεση με τα 15 έργα συνεχίζεται στο παλαιό Χρηματιστήριο επί της Οδού Σοφοκλέους μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2017
Περισσότερα εδώ



 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης