Μια κωμωδία ...βασισμένη στο Τίποτα

Μια κωμωδία ...βασισμένη στο Τίποτα

Το εμβληματικό έργο του Will Eno “Βασισμένος στο Τίποτα”, που αποθέωσαν οι νεοϋρκέζοι κριτικοί, έρχεται στο “Black Box” για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Μια κωμωδία ...βασισμένη στο Τίποτα
Αναπάντεχα αστείο και βαθιά υπαρξιακό, το έργο “Thom Pain” (Βασισμένος στο Τίποτε) του Will Eno, (υποψήφιο για το βραβείο Pulitzer 2005), φέρνει για πρώτη φορά το ελληνικό κοινό αντιμέτωπο με έναν από τους πιο γνήσιους και συναρπαστικούς θεατρικούς χαρακτήρες του 21ου αιώνα, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της  Αναστασίας Κουμίδου.

Ο θεατρικός κριτικός των New York Times, Charles Isherwood, έγραψε χαρακτηριστικά: "Υπάρχει κάτι που να είναι υπαρξιακό stand up comedy; Αν όχι, ο Will Eno μόλις το έχει εφεύρει. Πρόκειται για μια από αυτές τις αστείρευτες θεατρικές νύχτες, που σ' αφήνουν με κομμένη την ανάσα από την έκσταση και αναλόγως την ευαισθησία στα σκοτεινά και τα υπέροχα μυστήρια της ζωής, με δάκρυα στα μάτια. Και φυσικά με γέλιο."

Κλείσιμο
Όταν ρωτήθηκε ο συγγραφέας για τον χαρακτήρα που δημιούργησε, εκείνος απάντησε: «Ήρθε για να αποδείξει την ύπαρξή του καταρχήν στον εαυτό του και μετά στον κόσμο, στο κοινό. Να μπορεί να πει "Εδώ ήμουν" και "Έτσι ένιωσα" και ίσως "Ιδού πως είμαστε όλοι μας, και ίσως δεν θα έπρεπε". Ταυτόχρονα σαρκαστικός και ποιητικός, πληγωμένος και ανθρώπινος, ο Thom Pain είναι ένας χαρακτήρας που χαράσσεται ανεξίτηλα στη μνήμη μας.»

Ο ηθοποιός Χάρης Γρηγορόπουλος, ως άλλος Thom Pain αλληλεπιδρά με το σκηνικό χώρο - installation του εικαστικού Άγγελου Αντωνόπουλου, που φωτίζεται από την Στέλλα Κάλτσου, για να πλάσει διαρκώς εναλλασσόμενους χώρους με πολλαπλές σημειολογικές αναφορές. Η σκηνοθεσία της Αναστασίας Κουμίδου, μαζί με την κινησιολογική καθοδήγηση της Τατιάνας Μύρκου, ενώνουν τις διαφορετικές τέχνες με έναν τρόπο αποτελεσματικά δημιουργικό.

Info
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος
Από τις 15 μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017, από Τρίτη έως Παρασκευή, και ώρα 21:00, στο Black Box του ΙΜΚ
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 341 8550 και 210 341 8579
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης