Η τριήμερη γιορτή των tattoo lovers

Η τριήμερη γιορτή των tattoo lovers

Φωτογραφικό αφιέρωμα στο 11ο Athens Tattoo Convention που ολοκληρώθηκε χθες

Η τριήμερη γιορτή των tattoo lovers
Τo Athens Tattoo Convention, το οποίο φέτος ανακηρύχθηκε ως ένα από τα 5 καλύτερα tattoo festival της Ευρώπης, άνοιξε τις πύλες του το περασμένο τριήμερο, 12-14 Μαΐου, στο γήπεδο Τάε Κβον Ντο, πιστό στο ραντεβού του με τους ολοένα και αυξανόμενους fans της πανάρχαιας τέχνης της δερματοστιξίας.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της φετινής διοργάνωσης υπέγραψε και πάλι ένας από τους κορυφαίους tattoo artists παγκοσμίως, ο Mike the Athens. Αν αναλογιστεί κανείς πόσο μικρή χώρα είμαστε, η προσέλευση επισκεπτών πλησίασε φέτος τα νούμερα Λονδίνου και Ιταλίας - γεγονός που αναδεικνύει την ευρεία απήχηση, αλλά και την καλλιτεχνική αξία του φεστιβάλ . 

Κλείσιμο
Ειδικότερα τα τελευταία πέντε χρόνια, επισκέπτες από το εξωτερικό έρχονται αποκλειστικά για το Athens Tattoo Convention και για να χτυπήσουν ένα tattoo στους αγαπημένους τους καλλιτέχνες, Έλληνες και ξένους από όλες τις γωνιές της γης: ΗΠΑ, Ευρώπη, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Πολυνησία και Αυστραλία. 

Στόχος είναι να αναδειχθεί η τέχνη του tattoo στην πιο αυθεντική του εκδήλωση ή μορφή ύπαρξης, όπως διαδραματίζεται στα διάφορα μέρη του κόσμου και με τις ανάλογες τεχνικές. Κυριολεκτικά η ελίτ των ξένων καλλιτεχνών ήρθε χώρα μας. Η τεχνική Tebori, παραδοσιακή Ιαπωνική τεχνική, η οποία έχει παραμείνει αναλλοίωτη από το 1600 μέχρι σήμερα, τραβάει το περισσότερο ενδιαφέρον των επισκεπτών. Αντίστοιχα και η πολυνησιακή τεχνική Τatau, στην οποία οι βελόνες των εργαλείων φτιάχνονται από κοφτερά κοχύλια και δόντια αγριογούρουνου, όπως ακριβώς έκαναν οι πρόγονοί τους. Το αποτέλεσμα της δουλειά τους είναι τόσο ακριβές όσο σύγχρονων tattoo machiner.

Παράλληλα με τους διαγωνισμούς tattoo έτρεξαν πάρα πολλά events, όπως graffiti shows, skate και bike shows, καθώς και shows με street dancers και εναέρια ακροβατικά, ενώ δεν έλειψαν και τα live από δημοφιλείς καλλιτέχνες και μπάντες, όπως η Angelika Dusk και οι KollektivA.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η κοινή δράση του Athens Tattoo Convention με το Make a Wish που πραγματοποιήθηκε την τελευταία ημέρα του τριημέρου. Χθες, Κυριακή, οι tattoo artists βρέθηκαν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να επιλέξουν το δικό τους «Αστέρι της Ευχής», στο μέγεθος και το σχέδιο που επιθυμούσαν. Όλα τα έσοδα από τη δράση θα διατεθούν στο Make A wish βοηθώντας να πραγματοποιηθούν οι πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών από 3 έως 18 ετών, με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή, με χαρά, δύναμη και ελπίδα.












































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης