Ιστορίες γυναικών

Ιστορίες γυναικών

Η ομάδα χορού Load και ο Τάσος Μπεκιάρης παρουσιάζουν τη νέα τους δουλειά, «Στίζω», στο θέατρο Άνεσις

Ιστορίες γυναικών
Από τις 20 Μαΐου και για τέσσερις ημέρες, το θέατρο Άνεσις θα υποδεχτεί την ομάδα χορού Load και τον Τάσο Μπεκιάρη, με τη νέα τους δουλειά, που φέρει το όνομα «Στίζω». Επί σκηνής τα χρονικά θραύσματα από τις ιστορίες τριών γυναικών, σε μία κίνηση χωρίς προδιαγεγραμμένη πορεία. Το «Στίζω» αφηγείται τρεις ιστορίες, επιχειρώντας μέσα από τη βιωματική διάσταση του χρόνου να υπαινιχθεί την ιδιότητά του ως πεδίο, μέσα στο οποίο αναπόφευκτα κινούμαστε, χωρίς οδηγίες και έλεγχο. Μια μη προβλεπόμενη αλληλουχία γεγονότων, που το ένα οδηγεί με μαθηματική ακολουθία στο επόμενο... Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στην υπόθεση του έργου.

Τρεις γυναίκες που βιώνουν, η καθεμία με δικό της τρόπο, την έννοια της απώλειας και επιχειρούν να την πραγματευτούν συναντώντας τους εαυτούς τους. Οι ίδιες γυναίκες κάποτε πριν και κάποτε μετά. Στη νεότητά τους βιώνουν το μέλλον ως φόβο, και στην ωριμότητά τους το παρελθόν ως βασανιστική μνήμη. Ξεδιπλώνουν την αφήγησή τους χαράζοντας στίγματα, και όντας εγκλωβισμένες μέσα σε άυλα όρια, τέτοια που απλώς θα αρκούσε να περπατήσουν ελάχιστα βήματα για να τα υπερβούν, πιο συχνά αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν την απλότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος, με αποτέλεσμα η προσπάθεια που απαιτείται να είναι δυσβάσταχτη.

Κλείσιμο
Τίποτα απ' ό,τι συμβαίνει στη σκηνή δεν τοποθετείται στον ίδιο χρόνο με εμάς ως θεατές, παρά μόνο μία διαφάνεια μορφής που καθιστά το χρόνο ως κάτι γνώριμο: δεν παρακολουθούμε αυτό που συμβαίνει, παρά μόνο αυτό που έχει ήδη συμβεί, παρά το γεγονός ότι όλα εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια μας. Ακόμα κι αν δεν έχουμε διέξοδο απ' αυτό, ενυπάρχει πάντα η πολύτιμη δυνατότητα των επιλογών, η πολλαπλότητα των οποίων μας φέρνει ακριβώς μπροστά σε κάτι που συχνά διαφεύγει...

Info
Θέατρο Άνεσις
Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 20, 21, 27 και 28 Μαΐου στις 19:00
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 748 8881-2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης