Ζόμπι made in South Korea

Ζόμπι made in South Korea

Το Netflix συνεχίζει να αναπτύσσει διεθνείς παραγωγές για να προσεγγίσει ένα παγκόσμιο κοινό

Ζόμπι made in South Korea
Πέρασαν περίπου 14 μήνες από την ημέρα που ο CEO του Netflix, Ριντ Χέιστινγκς, ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία video streaming θα εξαπλωνόταν σχεδόν σε όλες τις χώρες του πλανήτη. Έκτοτε, το Netflix εξαπλώνεται σταθερά προς τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου, στρεφόμενο και στην παραγωγή τοπικού περιεχομένου, το οποίο απευθύνεται κατ' εξοχήν στην εγχώρια αγορά. 

Ήδη πριν από την ανακοίνωση του Ιανουαρίου του 2016, το Netflix είχε δημιουργήσει την πρώτη του μεξικάνικη σειρά, το “Club de cuervos” τον Αύγουστο του 2015. Ακολούθησε η παραγωγή σειρών σε Γαλλία, Βραζιλία, Ιαπωνία, Βρετανία, ενώ στα σκαριά βρίσκονται παραγωγές στη Γερμανία, την Ιταλία και την Κορέα. Εμείς θα ασχοληθούμε εδώ με τους... γείτονες του Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς από εκεί προέρχεται και το πιο φρέσκο πρότζεκτ της υπηρεσίας, το οποίο σίγουρα θα σας κινήσει την περιέργεια. 

Κλείσιμο
Το “Kingdom” είναι ένα δράμα εποχής, το οποίο εκτυλίσσεται στην Κορέα του 14ου-15ου αιώνα. Α, επίσης έχει ζόμπι! Η ιστορία έχει ως εξής: ένας πρίγκιπας έχει αναλάβει μία αποστολή αυτοκτονίας, προσπαθώντας να ερευνήσει μία παράξενη επιδημία που έχει ξεσπάσει κάπου στη χώρα. Για τη νέα του παραγωγή (τη δεύτερη στην Κορέα), το Netflix κράτησε τα υψηλά στάνταρ που έχει εφαρμόσει έως τώρα. Για αυτό προσέλαβε τον συγγραφέα Kim Eun-hee, του οποίου η σειρά “Signal” χαρακτηρίστηκε μία από τις κορυφαίες στη Νότια Κορέα το 2016, και τον σκηνοθέτη Kim Seong-hun, του οποίου η ταινία “Tunnel” ήταν ανάμεσα στις πέντε κορυφαίες εισπρακτικές επιτυχίες στη χώρα για το 2016.

Ο Kim Eun-hee ασχολείται, μάλιστα, με το συγκεκριμένο πρότζεκτ για περισσότερα από πέντε χρόνια, όπως αναφέρει ο ίδιος: «Άρχισα να δουλεύω στο “Kingdom” το 2011. Ήθελα να γράψω μία ιστορία που αντανακλά τους φόβους και το άγχος της σύγχρονης εποχής, αλλά να εξερευνάται μέσα από τον φακό της ιστορικής περιόδου του Γιοσεόν. Η συνεργασία με το Netflix μάς βοηθά να ξεκλειδώσουμε το δημιουργικό όραμα για το “Kingdom” και είμαι ενθουσιασμένος που θα χτίσω παραπάνω σε αυτή τη μοναδική ιστορία με έναν σκηνοθέτη που σέβομαι βαθιά».

Η επιλογή για αυτό το ιστορικό δράμα τρόμου δεν ήταν τυχαία, αφού το Netflix αφουγκράστηκε ήδη τους παλμούς της τοπικής αγοράς. Οι Κορεάτες έχουν μία αδυναμία στα ζόμπι. Δύο από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του κορεατικού box office (οι οποίες ήταν μάλιστα και εγχώριας παραγωγής) πέρυσι περιελάμβαναν νεκροζώντανους: το “Goksung” (γνωστό με τον αγγλικό του τίτλο ως “The wailing”) και το “Busanhaeng” (πάλι, γνωστό ως “Train to Busan”). Επιπλέον, η διεθνής επιτυχία του “The walking dead” έχει ανοίξει τον δρόμο για την εισβολή των ζόμπι στην τηλεόραση. Και σίγουρα αυτό το πάντρεμα με ιστορικά στοιχεία θα κάνει το “Kingdom” ενδιαφέρον ακόμα και για τους τηλεθεατές που δεν είναι κάτοικοι Κορέας. Η σειρά θα αποτελείται από οκτώ επεισόδια και θα κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2018.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης