Μιλώντας για τον Μπρεχτ

Μιλώντας για τον Μπρεχτ

Η Robin4Arts διοργανώνει στο Ρομάντσο ανοιχτή συζήτηση για τον Γερμανό δραματουργό στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Ημέρες Μπρεχτ στην Αθήνα»

Μιλώντας για τον Μπρεχτ
Με αφορμή τη συμπλήρωση εξήντα χρόνων από τον θάνατο του Γερμανού δραματουργού, ποιητή και διανοητή Μπέρτολτ Μπρεχτ, η Robin4Arts διοργανώνει στο Ρομάντσο μία ανοιχτή συζήτηση στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Ημέρες Μπρεχτ στην Αθήνα». Στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα δώσουν το «παρών» άνθρωποι των επιστημών, των γραμμάτων και των τεχνών, ώστε να συζητήσουν με το κοινό τις ιδέες, τις απόψεις και την προσωπική δημιουργική τους διαδρομή με αφετηρία το πολυσχιδές έργο του Μπρεχτ.  

Τον συντονισμό της συζήτησης θα αναλάβει ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου, ενώ η Μαρία Φαραντούρη θα τραγουδήσει ζωντανά Μπρεχτ, συνοδευόμενη μουσικά από τους Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη, αποκαλύπτοντας τη θεματολογία του Μπρεχτ και το μουσικό ύφος των Κουρτ Βάιλ και Χανς Άισλερ.  

Κλείσιμο


Στην ομιλία αυτή θα παρευρεθούν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Γιάννης Αναστασάκης, που θα μιλήσει για τα θέματα που πραγματεύεται το έργο του Μπρεχτ «Μάνα κουράγιο», σε παραγωγή 2016-2017 του Κρατικού Θεάτρου, καθώς και ο Τάκης Τζαμαργιάς, καθηγητής στη Σχολή Επιστημών Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, που σκηνοθέτησε «Το αρχείο του Γιόχαν Φάτσερ» του Μπρεχτ το 2005. Με τη διττή του αυτή ιδιότητα (καθηγητής-σκηνοθέτης) θα μιλήσει για την ενασχόλησή του με το δραματουργό και θα παρουσιάσει αποσπάσματα από την παράσταση. 

Εκτός από αυτούς, στην ανοιχτή αυτή ομιλία θα βρεθεί και ο Γιώργος Κεντρωτής, καθηγητής Θεωρίας-Πράξης της Μετάφρασης στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, που το 2015 μετάφρασε Μπρεχτ στη σημαντική έκδοση «Η Βαβυλωνιακή σύγχυση των λέξεων και άλλα 499 ποιήματα», εκδόσεις Gutenberg , και θα μιλήσει για το «επίκαιρο» της μπρεχτικής ποίησης. 

Τέλος, η σκηνοθέτης Αγγελική Κασόλα και η θεατρική ομάδα πείρα(γ)μα θα μιλήσουν για την παράσταση-θεατρικό ντοκουμέντο «Η δίκη του Μπρεχτ» στην επιτροπή Αντιαμερικανικών Ενεργειών του Κογκρέσου. Απόσπασμα του έργου, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε θεατρική απόδοση, θα παρουσιαστεί ζωντανά. Ξέφρενη παράσταση, με κωμικοτραγική διάθεση, αφιερωμένη στην υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου και τους πρόσφυγες όπου γης.

BIOS Ρομάντσο
Αναξαγόρα 3 - 5, Αθήνα
Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στις 20:00. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης