Η Ορέστεια στο Ηρώδειο

Η Ορέστεια στο Ηρώδειο

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες παραστάσεις του καλοκαιριού κλείνει την περιοδεία της στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού

Η Ορέστεια στο Ηρώδειο
Εάν δεν κατάφερες να την παρακολουθήσεις σε κάποια από τις παραστάσεις της σε όλη την Ελλάδα, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου θα έχεις μία και μοναδική ευκαιρία στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού. Ο λόγος για την πολυσυζητημένη Ορέστεια, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά και με τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Νίκο Κουρή, Στεφανία Γουλιώτη και Χριστίνα Μαξούρη στην ομάδα των ηθοποιών.



Κλείσιμο
Η μοναδική σωζόμενη αρχαία τριλογία του Αισχύλου, Αγαμέμνων, Χοηφόροι, Ευμενίδες παρουσιάζει τον αιματηρό κύκλο των Ατρείδων και οι ηθοποιοί καλούνται να ερμηνεύσουν τόσο τους ρόλους όσο και τον χορό. Με όλες τις δυναμικές της ατομικής, οικογενειακής, πολιτικής και κοινωνικής βίας, αφηγούνται τον κύκλο αίματος μιας οικογένειας ως τον ιστορικό κύκλο ενός έθνους που πρέπει να θυσιάσει τα παιδιά του προκειμένου να ξαναγεννηθεί. Όμως η αναγέννηση που βασίζεται σε πολιτικοκοινωνικά οράματα χωρίς τη γονιμοποιητική ευλογία της οικογενειακής αγάπης δεν φέρνει απαραίτητα τη λύτρωση.

Η παράσταση τοποθετείται στην περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και του Ελληνικού Εμφυλίου. Θέτει τον αιώνιο Αισχύλο στο σήμερα και μεταφέρει μαγικά τον πρώτο πόλεμο των Ελλήνων, τον Τρωικό, μέσα στον χωροχρόνο του τελευταίου ελληνικού πολέμου, του αιματηρού μας εμφυλίου. Ο Ορέστης, ο Αγαμέμνονας, η Κλυταιμνήστρα, η Ηλέκτρα, ο Αίγισθος, η Κασσάνδρα, η Αθηνά και ο Απόλλωνας, βρίσκονται μέσα μας. Είναι εδώ, ζωντανοί. Σε κάθε πόλη και κάθε μέρος, κάθε χωριό μικρό ή μεγάλο αυτού του τόπου, αντιπροσωπεύοντας το βαθύ κοινωνικό βίωμα της συλλογικής μας μνήμης που μια μέρα θα μας απελευθερώσει από τα δεσμά του διχασμού.

Info
Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες και 30 λεπτά
Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/periodeia/oresteia/
Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης (Ορέστης)
Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Κλυταιμνήστρα)
Νίκος Κουρής (Αγαμέμνων, Τροφός)
Στεφανία  Γουλιώτη (Ηλέκτρα, Αθηνά)
Νίκος Ψαρράς (Απόλλων, Πυλάδης)
Άλκηστις Πουλοπούλου (Κασσάνδρα, Πυθία)
Δημήτρης Παπανικολάου (Αίγισθος)
Ιερώνυμος Καλετσάνος (Κήρυκας)
Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης (Φύλακας)
Σύρμω Κεκέ (Κορυφαία)
Χριστίνα Μαξούρη (Κορυφαία, Δούλα)
Πολύδωρος Βογιατζής (Κορυφαίος)












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης