Υπερτροφές από τη Βαρβίτσα

Υπερτροφές από τη Βαρβίτσα

Κράνα, μύρτιλο, αρώνια, γκότζι μπέρι και καρύδι απευθείας από τον Πάρνωνα στο πιάτο σου

Υπερτροφές από τη Βαρβίτσα
Πριν από έναν περίπου μήνα η Κωνσταντίνα και ο Αλέξανδρος πέρασαν από το γραφείο φέρνοντας μαζί τους τις νέες συσκευασίες των προϊόντων τους. Κράνα, μύρτιλο, αρώνια, γκότζι μπέρι και καρύδι – όλα παραγωγής τους, από το αγρόκτημα τους, εκεί ψηλά στη Βαρβίτσα του Πάρνωνα, στα 1279 μέτρα υψόμετρο. Τα τέσσερα πρώτα σούπερφουντς ολόκληρα και αποξηραμένα σε δική τους μονάδα, ενώ το πέμπτο, το καρύδι, προσφέρεται δίχως κέλυφος.

Το ζευγάρι, της οδοντιάτρου Κωνσταντίνας Κοσμά και του τεχνολόγου γεωπονίας Αλέξανδρου Βλήτα, που ζει και δουλεύει στη Σπάρτη της Λακωνίας, είναι το πνεύμα και η ψυχή των δραστηριοτήτων που στεγάζονται κάτω από την επωνυμία Υγαία. Η εταιρεία τους -έχει περάσει από το πρόγραμμα egg, με πολύ θετικές εντυπώσεις- αρχίζει να ωριμάζει πλέον διαμορφώνοντας ολοένα και περισσότερο τις προϋποθέσεις για να βρεθεί με αξιώσεις στο ράφι παντοπωλείων, delicatessen και αλλού.

Κλείσιμο
Οι δραστηριότητες τους, που σχετίζονται με το ευ ζην και την ποιοτική διατροφή, έχουν προοπτική και μέλλον αν αλλάξει για παράδειγμα νοοτροπία το δημόσιο – π.χ το υπουργείο Παιδείας βάζοντας ως προτεραιότητα το «πρωινό» στα δημοτικά σχολεία. Για σκεφτείτε τι σημαντική συμβολή και στην υγεία και ευεξία των μικρών μαθητών θα είχε ένα μικρό ασφαλές κουπάκι με ανεπεξέργαστα δημητριακά, σταφίδες, ξηρούς καρπούς και σούπερφουντς. 

Και συνεισφορά στην υγεία της πιο κρίσιμης ηλικίας, μαζί με ουσιαστική στήριξη της τοπικής παραγωγής. Ένα τέτοιο κουπάκι, μαζί με ένα ποτήρι γάλα ή ένα γιαούρτι από μια από τις πολλές τοπικές συνεταιριστικές βιομηχανίες και ένα φρούτο κάνουν το τέλειο γεύμα. Θέληση χρειάζεται και προγραμματισμός ενεργειών… Τουλάχιστον, θα μπορούσε να βρεθεί και να λειτουργήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα.

Αλλά, ας επιστρέψουμε στην Κωνσταντίνα και τον Αλέξανδρο. Η ιδέα με το κουπάκι μπορεί σιγά σιγά να αρχίσει να κερδίζει έδαφος για τη διάθεση της παραγωγής τους, καθώς προσφέρει μια αξιοσημείωτη εναλλακτική επιλογή σε όλους όσοι επιθυμούν «έτοιμες λύσεις». Και δεν είναι καθόλου λίγοι, ειδικά στα αστικά κέντρα…

* Περισσότερες ενδιαφέρουσες ιστορίες από τον χώρο της έξυπνης και δημιουργικής οικονομίας θα βρεις στο ideaslab.today
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης