Το comeback της λαχανίδας

Το comeback της λαχανίδας

Ένα super snack που… ξαναβγαίνει στο κουρμπέτι διεκδικώντας το δικό της μερίδιο αγοράς

Το comeback της λαχανίδας
Τι ξέρετε για τη λαχανίδα; Ειλικρινής απάντηση; Ελάχιστα πράγματα. Η μάνα μου –πλησιάζει τα 80- ήταν πρόθυμη να μου αφηγηθεί ιστορίες από την Κατοχή που κι εκείνη ως μικρό παιδάκι είχε ακούσει από τους δικούς της γονείς. Η μητέρα μου όμως έσπευσε να με ενημερώσει ότι τα τελευταία χρόνια στην αγορά της Καλλιθέας βρίσκεις λαχανίδες σε υπερεπάρκεια.

Από τη μεριά μου την ενημέρωσα ότι η λαχανίδα μετά από χρόνια αφάνειας ξαναβγαίνει στο κουρμπέτι με διαπιστευτήρια super snack. Δοκίμασα το Troo Food Kale Chips (Mustard & Chia) με βάση τη λαχανίδα (kale) – προϊόν της Troō Food Liberation (www.troofoodliberation.com), που αυτοπροσδιορίζεται ως κολλεκτίβα ανθρώπων με διαφορετικές καταγωγές που συναντήθηκαν και δουλεύουν μαζί αναδεικνύοντας μια δική τους αλήθεια για την τροφή–διατροφή στις μέρες μας.

Κλείσιμο


Από την παρουσία τους στο facebook δανείζομαι ένα κείμενο αναφοράς: «Η TrooFood παράγει βιολογικά υπερ-σνακ και συγκεκριμένα, σνακ χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη, για παιδιά και ενήλικες. Τα χειροποίητα, ακατέργαστα σνακ δεν βράζονται, ούτε ψήνονται, είναι αφυδατωμένα, με τη μέθοδο της αργής αφυδάτωσης κάτω των 46 °C, που σημαίνει ότι, τα πρώτης ποιότητας υλικά που χρησιμοποιούμε στην παραγωγή των προϊόντων μας, διατηρούν το σύνολο των θρεπτικών συστατικών τους.

»Η λαχανίδα είναι από την Εύβοια, τα αμύγδαλα είναι από την Τζιά, η βρώμη είναι από το κτήμα Αντωνόπουλου, η ρίγανη από τον Ταΰγετο, το άγριο θυμάρι, μαζεμένο μπουμπούκι-μπουμπούκι στο χέρι, από την Πελοπόννησο, το αλάτι είναι Θαλασσινό από το Μεσολόγγι, το μηλόξυδο είναι από τον Όλυμπο, το ελαιόλαδο από τη Μεσσηνία, η καπνιστή πάπρικα είναι από την Αριδαία, από παραδοσιακό ελληνικό σπόρο».

* Περισσότερες ενδιαφέρουσες ιστορίες από τον χώρο της έξυπνης και δημιουργικής οικονομίας θα βρεις στο ideaslab.today
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης