Κάφκα, γκουρμέ «βρώμικο» και πολύς χορός

Κάφκα, γκουρμέ «βρώμικο» και πολύς χορός

Βόλτα στην πόλη με το Citylifε!

Κάφκα, γκουρμέ «βρώμικο» και πολύς χορός

Βόλτα στην πόλη με το Citylifε!

Στο νέο Citylifε, η Χριστίνα Σουγιουλτζή εμπνέεται από το film noir, ο Τίμος Αδραχτάς φτιάχνει αυθεντική παέγια στο Παγκράτι, ο Γιώργος Κατσής σκηνοθετεί Κάφκα, ο Νίκος Κασσαβέτης και οι Momo trio ετοιμάζονται να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο 16ο Athens Technopolis Jazz Festival και το Chef and the Dog φτιάχνει το πιο γκουρμέ «βρώμικο» στο Κολωνάκι.

Κλείσιμο

Παρακολουθήστε εδώ το Citylifε όπως προβάλλεται από το κανάλι Novalifε της Nova!

Noir

Η ομάδα «Κι όμως κινείται» ετοιμάζεται να φέρει πάλι -κυριολεκτικά- τα πάνω κάτω στη θεατρική σκηνή. Αυτή τη φορά η Χριστίνα Σουγιουλτζή και η παρέα της θα παρουσιάσουν το “noir” στη σκηνή της Φρυνίχου του Θεάτρου Τέχνης. Ένα ιδιότυπο αφιέρωμα στο φιλμ νουάρ, μέσα από την καταγραφή δεκατεσσάρων σκηνών που συνδέονται μεταξύ τους μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις δοσμένα από τον χορό, το τσίρκο και την performance.

Tip

Τη μουσική της παράστασης έχουν γράψει ο Κλέων Αντωνίου και ο Θοδωρής Ρέλλος, δύο από τα ιδρυτικά μέλη των Mode Plagal.
Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.theatro-technis.gr/noir/

Paella Barcelona

Ο Τίμος Αδραχτάς φτιάχνει αυθεντική παέγια στο κέντρο της Αθήνας. Με φρέσκα υλικά και συνταγή που έχει φέρει από την Βαρκελώνη ο ίδιος, μαγειρεύει διαφορετικών ειδών παέγια και είναι πρόθυμος να πει την ιστορία της σε κάθε πελάτη. Το μαγαζί στο Παγκράτι το έχει από τον περασμένο Σεπτέμβριο ενώ διατηρεί και ένα με το ίδιο όνομα στη Βαρκελώνη. Ο τρόπος που μαγειρεύει ο Τίμος είναι 99% ισπανικός, όπως δηλώνει ο ίδιος, καθώς έχει φροντίσει να κάνει λίγο πιο light τη γεύση για να είναι πιο κοντά στις συνήθειες των Ελλήνων.

Tip

To Paella Barcelona είναι Ευφράνορος 8 στο Παγκράτι. Περισσότερες πληροφορίες στο https://en.wikipedia.org/wiki/Paella

Ο Θείασως πέζη Κάφκα

Πέντε συμμετέχοντες ενός καλλιτεχνικού διαγωνισμού αφηγούνται την ιστορία ενός πιθήκου, από την αιχμαλωσία του μέχρι την εξέλιξη και την εκπαίδευσή του ως άνθρωπο στον δυτικό κόσμο. Ο Γιώργος Κατσής σκηνοθετεί μια παράσταση βασισμένη στο διήγημα του Φραντς Κάφκα «Ανακοίνωση σε μια Ακαδημία» σε μετάφραση του Κώστα Προκοπίου, αφιερωμένη σε όλους όσοι πλέον «δε μπορούν να γράψουν…».

Tip

Η παράσταση «Ο Θείασως πέζη Κάφκα» ανεβαίνει στο Bios από τις 16 Μαΐου με τους: Νατάσα Εξηνταβελώνη, Μαρία Μοσχούρη, Νάνσυ Σιδέρη, Πάνος Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Πλεμμένος. Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.bios.gr/events/1377/

Momo trio

Η Ελλάδα απέκτησε εκπρόσωπο για το 16ο Athens Technopolis Jazz Festival. Kαι το όνομα αυτού, Momo trio. O Γιώργος Δούσης (πιάνο), o Παρασκευάς Κίτσος (κοντραμπάσο) και ο Νίκος Κασσαβέτης (τύμπανα) δημιούργησαν πριν από πέντε περίπου χρόνια το trio για να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους για εξερεύνηση νέων οριζόντων. Η μουσική τους συνδυάζει περίτεχνο παίξιμο και λιτότητα, διαύγεια και πυκνότητα, ευαισθησία και εκρηκτικότητα, φαντασία και τεχνική. Έχουν ήδη στο ενεργητικό τους δυο δίσκους βινυλίου. Ο πρώτος με τίτλο “No vacancy” κυκλοφόρησε το 2012, ενώ ο δεύτερος με τίτλο “Inati” κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2015.

Tip

Το 16ο Athens Technopolis Jazz Festival θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 29 Μαΐου. Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.youtube.com/user/momotrio

Chef and the Dog

Κλασικά αλλά και «περίεργα» hot dog, με προσεγμένα υλικά και ξεχωριστές γεύσεις, είναι ακριβώς αυτό που προσφέρει το καινούργιο στέκι του Κολωνακίου. Το Chef and the Dog άνοιξε πριν από λίγες μέρες και θέλει να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε το «βρώμικο». Με αφράτο ψωμάκι σε συνταγές που δεν έχουμε καν φανταστεί από mexican και korean μέχρι lobster roll με ψίχα αστακού, οι επιλογές είναι αρκετές και όλες ιδιαίτερα γευστικές.

Tip

Το Chef and the Dog είναι Λουκιανού 21 στο Κολωνάκι.

{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης