Κρατώντας σημειώσεις με στιλ

Κρατώντας σημειώσεις με στιλ

Βόλτα στην πόλη με το Citylifε!

Κρατώντας σημειώσεις με στιλ

Βόλτα στην πόλη με το Citylifε!

Στο νέο Citylifε, η Αιμιλία Τσεκούρα παρουσιάζει τον δικό της τρόπο να ζωγραφίζει σημειωματάρια, ο Χριστόφορος Μαρίνος επιμελείται τις δημιουργίες των αποφοίτων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, η Τασούλα Επτακοίλη μοιράζεται τις σκέψεις της μετά τον χαμό του αγαπημένου της συζύγου, η Τζούλια Τσακίρη μας ξεναγεί στον Φωταγωγό και η Μαρία Παύλου σχεδιάζει τα πιο όμορφα κοσμήματα.

Κλείσιμο

Παρακολουθήστε εδώ το Citylifε όπως προβάλλεται από το κανάλι Novalifε της Nova!

Αιμιλία Τσεκούρα

H καινούργια δουλειά της Αιμιλίας Τσεκούρα παρουσιάζεται στην γκαλερί a.antonopoulou έως τις 4 Ιουνίου. Η καλλιτέχνης παρουσιάζει τα «γιαπωνέζικα» σημειωματάρια της Μoleskine σαν μία εγκατάσταση και έχει χορηγό την εταιρεία Stormy. Τα κυρίως θέματα που αναπτύσσονται στα σημειωματάρια αυτά, είναι οι κύκλοι, το κενό, το τίποτα - πάντα τραγουδιστά, γελαστά, μηδενικά. Η ίδια τα αποκαλεί ξεδιπλωμένα σεντόνια και γράφει γι' αυτά: «Τα έργα μου αναπτύσσονται σε ένα αιωνίως κινούμενο και μεταβαλλόμενο “τώρα”, άλλοτε φανταστικό και άλλοτε πραγματικό και εκφράζουν το γεμάτο νόημα, ανούσιο παιχνίδι της ζωής και της τέχνης».

Tip

Η γκαλερί είναι Αριστοφάνους 20, Ψυρρή

Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Στον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής», στο συγκρότημα της οδού Πειραιώς, θα δουν για πρώτη φορά τα όνειρα τους να γίνονται πραγματικότητα οι απόφοιτοι του τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών. Εκεί που πριν λίγα χρόνια έκαναν τις πρώτες τους καλλιτεχνικές απόπειρες, εκεί που πέρασαν ατελείωτες ώρες να παλεύουν με τη δημιουργία, το ταλέντο, την απογοήτευση αλλά και τις μπογιές, τα καβαλέτα, τα σπρέι και τον πηλό. Τη φετινή έκθεση έχει επιμεληθεί ο ιστορικός τέχνης Χριστόφορος Μαρίνος σε συνεργασία με φοιτητές του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Α.Σ.Κ.Τ. και περιλαμβάνει έργα 70 αποφοίτων της ακαδημαϊκής χρονιάς 2012-2013.

Tip

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Μαΐου.

Τασούλα Επτακοίλη

Τον δικό της τρόπο να αντιμετωπίσει τον θάνατο του αγαπημένου της συζύγου, Κώστα, βρήκε η δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη. Το βιβλίο «Το άλλο μου ολόκληρο» είναι ένα προσωπικό ημερολόγιο, όσα ήθελε η ίδια να πει στον άνθρωπο της και όσα θέλει να μοιραστεί με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τον ίδιο πόνο. Σχεδόν δύο χρόνια μετά τον χαμό του συντρόφου της η Τασούλα αναφέρει ότι με τη συγγραφή του κατάφερε να διαχειριστεί το πένθος με έναν δημιουργικό τρόπο.

Tip

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Moloko Plus

Μίνιμαλ αισθητική και υπέροχα σχέδια έχουν τα κοσμήματα Moloko Plus της ελληνίδας σχεδιάστριας Μαρίας Παύλου. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα οι δημιουργίες της Μαρίας έχουν γίνει αγαπηθεί από τις γυναίκες που θέλουν να είναι κομψές χωρίς να φορούν υπερβολικά κοσμήματα που δεν ταιριάζουν στο στιλ τους. Ασήμι και χρυσός κυριαρχούν σχεδόν σε όλα τα κοσμήματα που μπορεί να βρει κανείς στο Neon Raum στο Κέντρο.

Tip

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Φωταγωγός

Στο βάθος της Στοάς Κουρτάκη, στην οδό Κολοκοτρώνη, βρίσκεται ένα από τα πιο ψαγμένα βιβλιοπωλεία της πόλης. Ο Φωταγωγός διαθέτει όλα τα βιβλία των εκδόσεων Ροδακιό αλλά και επιλεγμένα βιβλία και φωτογραφικές εκδόσεις του οίκου FOSbiblia. Στον χώρο, τον οποίο διευθύνει η Τζούλια Τσακίρη, γίνονται ακόμα παρουσιάσεις βιβλίων και πολιτιστικά αφιερώματα.

Tip

O Φωταγωγός βρίσκεται Κολοκοτρώνη 59Β και Λιμπονά, στο Κέντρο.

{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης