Ο Δημήτρης της καρδιάς μας

Ο Δημήτρης της καρδιάς μας

Ο ηθοποιός Dimi Hart που πρωταγωνιστεί στο Suntan, μας μιλάει για την Αθήνα, τον έρωτα και τον κινηματογράφο

Ο Δημήτρης της καρδιάς μας

Ο ηθοποιός Dimi Hart που πρωταγωνιστεί στο Suntan, μας μιλάει για την Αθήνα, τον έρωτα και τον κινηματογράφο


Σε ηλικία μόλις 28 χρονών, με σπουδές στο εξωτερικό και αναμφισβήτητο ταλέντο, ο Dimi έχει βάλει στόχο να μπει στη ζωή μας, μέσα από όμορφες κινηματογραφικές, και όχι μόνο, δουλειές. Για πολλά χρόνια έζησε στην Αμερική, την Αγγλία και τη Γερμανία, η απόφαση όμως να έρθει και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα, δεν τον προβλημάτισε ιδιαίτερα. Σήμερα, μετά τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ταινία Suntan, που βγήκε στους κινηματογράφους τις 31 Μαρτίου 2016, και την εμφάνισή του στο επιτυχημένο τηλεοπτικό σίριαλ Ταμάμ, ο Dimi ετοιμάζει νέες δουλειές που θα μας εκπλήξουν…

Εμείς βρεθήκαμε με τον Dimi Hart στο κέντρο της πρωτεύουσας, σε ένα συνοικιακό καφέ, και μιλήσαμε για τον κινηματογράφο, την αυτοπεποίθηση, τον έρωτα, και φυσικά για την Αθήνα και τα μέρη που τον γοητεύουν σ’ αυτήν. Αρχικά, μιλώντας μας για τη νέα του ταινία, ο Dimi μας λέει ότι «πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ. Ο Κωστής είναι ένας σαραντάρης που εκτελεί χρέη αγροτικού γιατρού στην Αντίπαρο, και σε αντίθεση με έναν φυσιολογικό άνθρωπο, όπου ολοκληρώνοντας την εφηβεία, περνά στη φάση της ενηλικίωσης και της ωριμότητας, αυτός ενηλικιώνεται καθυστερημένα, λόγω διάφορων περιστατικών που προηγήθηκαν στη ζωή του.

»Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος ερωτεύεται τη νιότη και την ανεμελιά. Πέντε παιδιά (δύο Ελληνίδες, ένας Ελληνοαμερικανός, ένας Σουηδός και μία Ολλανδέζα), πάνε διακοπές στο νησί. Η παρέα είναι άκρως αινιγματική και φαίνεται σα να κρύβει κάποιο μυστικό. Ο γιατρός του νησιού, ερωτεύεται αρχικά αυτή την παρέα και την ενέργεια που περικλείει, και θέλει να γνωρίσει όλα τα παιδιά, και εν συνεχεία ερωτεύεται την Άννα, μία κοπέλα από την παρέα».

Ο Dimi στην ταινία υποδύεται τον Jason, έναν Ελληνοαμερικανό «αλήτη» με μια μεγάλη καρδιά ωστόσο να διαφαίνεται πίσω από όλα τα τείχη που έχει χτίσει στη ζωή του. «Η ταινία σου αφήνει ορισμένα ερωτηματικά για την ίδια τη ζωή. Έχει κάτι από την ομορφιά της νιότης και του ελληνικού καλοκαιριού», μας λέει ο ίδιος.

Έχοντας ζήσει πολλά χρόνια στο εξωτερικό, ερχόμενος στην Ελλάδα ο Dimi ξεχώρισε το φως της, που σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο. «Είναι το μόνο φως που δεν μου προκαλεί πονοκέφαλο», λέει με παιγνιώδη διάθεση. «Στην Αγγλία τα σύννεφα είναι πολύ χαμηλά, στην Αμερική ο ουρανός είναι απέραντος, ενώ εδώ, όλα είναι πιο όμορφα κι αρμονικά μεταξύ τους, σε φυσιολογικά για τον άνθρωπο μεγέθη».

Στον ελεύθερο χρόνο του, του αρέσει να παίρνει το αμάξι και να βολτάρει από άκρη σ' άκρη του Λεκανοπεδίου, έχοντας μουσική και κατεβασμένα τα παράθυρα. Το Μετς, τα Πετράλωνα, το Κουκάκι, το Θησείο και η Πλάκα είναι μερικές από τις αγαπημένες του περιοχές, που προτιμά να βγαίνει με τις παρέες του. Γενικά είναι άνθρωπος της ημέρας και του αρέσει να εξερευνεί τα κρυμμένα μυστικά του Κέντρου, χωρίς όμως να ξεχνά την θάλασσα.

{{{ articlebanner-330x100-1 }}}

Πηγαίνοντας τη συζήτηση στον έρωτα, ο Dimi μας εκμυστηρεύτηκε ότι πιστεύει στον έρωτα με την πρώτη ματιά. «Καθώς γνωρίζεις έναν άνθρωπο καλύτερα, αρχίζεις κάθε μέρα να ερωτεύεσαι και κάτι διαφορετικό σ' αυτό το πρόσωπο. Από μία απλή κίνηση, μέχρι σύνθετα στοιχεία του χαρακτήρα του. Δεν συγχωρώ το ψέμα, αλλά πάντα ξεπερνάω τα πράγματα πολύ γρήγορα, ακόμη κι αν πονέσω από κάτι. Προτιμώ να το καταλάβω, έτσι ώστε να μπορέσω να το ξεπεράσω. Σ’ αυτή τη ζωή άλλωστε μαθαίνουμε ανά πάσα στιγμή, και μαθαίνουμε κάνοντας πράγματα. Και μπορεί να χρειάζεται πολύ χρόνο και προσπάθεια για να μάθεις, αλλά όταν τα εφαρμόσεις την κατάλληλη στιγμή, με τον κατάλληλο άνθρωπο, έστω και για λίγο θα βιώσεις ένα μοναδικό συναίσθημα, σα να είσαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου, κι αυτό αξίζει όλες τις δοκιμασίες που έχεις περάσει και την υπομονή που έχεις επιδείξει».

Όσον αφορά το θέμα της αυτοπεποίθησης, προτιμά να το βλέπει μέσα από τα μάτια των γύρω του. Κατά τους άλλους λοιπόν, αγαπάει τον εαυτό του 120% κι αυτό το έξτρα 20%, το τραβάει για να εξισορροπήσει στη ζωή του. «Δεν είμαστε άλλωστε αυτά που λέμε, αλλά αυτά που κάνουμε και οι καλύτεροι αποδέκτες των πράξεών μας είναι όλοι όσοι βρίσκονται κοντά μας», επισημαίνει ο ίδιος.

Συνεχίζοντας την κουβέντα μας σε προσωπικό τόνο, ο Dimi μας εξέφρασε τον μεγαλύτερο φόβο του, που δεν είναι άλλος από το να πάθει κακό κάποιος από τους ανθρώπους που αγαπά. Τον εκνευρίζει, μάλιστα, η αγένεια, καλύτερο αντίδοτο για την οποία πιστεύει ότι είναι το χαμόγελο. Ακόμη, είναι λάτρης της ραπ μουσικής και του ρυθμικού χορού που τη συνοδεύει, αγαπά τη λιβανέζικη κουζίνα, ενώ τον χαλαρώνει να διαβάζει όμορφα συμβουλευτικά ή λογοτεχνικά βιβλία. Ενδεικτικά, μας ανέφερε «το βιβλίο “Hotel Living” του Ιωάννη Πάππου, που έχει μέσα αληθινούς ήρωες, που κάνουν καθημερινά πράγματα και τους συμπαθείς στην ουσία μέσα από τις ανθρώπινες αδυναμίες τους».

Η μεγαλύτερη αγάπη όμως του Dimi Hart, είναι αναμφίβολα το σινεμά, «διότι εκεί ότι γίνεται το βλέπουμε σε εικόνα. Όλη η δράση, όλο το νόημα του έργου είναι πόσο καλά θα βγει μέσα από μία εικόνα. Στην τηλεόραση όλα περνούν πιο γρήγορα, ενώ στον κινηματογράφο εξακολουθούν να ζουν ακόμη κι όταν τελειώσει η ταινία. Έχει πιο διαχρονικό χαρακτήρα». Πέρα από τον κινηματογράφο ωστόσο, έχει μια κλήση και στη σκηνοθεσία, με την οποία θα του άρεσε να ασχοληθεί μελλοντικά. Αγαπημένος του ηθοποιός, που τον μύησε στον μαγικό κόσμο της ηθοποιίας, τον ενέπνευσε και του δίδαξε πολλά, είναι ο Μοντγκόμερι Κλιφτ, για τις ταινίες του οποίου μιλάει με βαθειά εκτίμηση και σεβασμό.

Αυτός λοιπόν είναι ο Dimi. Ένας άνθρωπος με όνειρα, φιλοδοξίες, περίσσια θετικότητα, αισιοδοξία και αγάπη για την Ελλάδα, που πάντοτε την είχε στο μυαλό και την καρδιά του, όσο μακριά κι αν βρισκόταν. Τώρα, σχεδιάζει το μέλλον του εδώ και μέσα από την τέχνη σκοπεύει να ανταμείψει τον εαυτό του, και όλους εμάς.

{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης