Χορεύοντας στον ρυθμό του… noir

Χορεύοντας στον ρυθμό του… noir

H καινούργια παράσταση της ομάδας «Κι όμως Κινείται» ανεβαίνει στις 9 Μαΐου στη σκηνή της Φρυνίχου του Θεάτρου Τέχνης

Χορεύοντας στον ρυθμό του… noir

H καινούργια παράσταση της ομάδας «Κι όμως Κινείται» ανεβαίνει στις 9 Μαΐου στη σκηνή της Φρυνίχου του Θεάτρου Τέχνης

Η ομάδα «Κι όμως κινείται» ετοιμάζεται να φέρει πάλι -κυριολεκτικά- τα πάνω κάτω στη θεατρική σκηνή. Αυτή τη φορά η Χριστίνα Σουγιουλτζή και η παρέα της θα παρουσιάσουν το “noir” στη σκηνή της Φρυνίχου του Θεάτρου Τέχνης. Από τις 9 Μαΐου θα έχουμε, λοιπόν, την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα ιδιότυπο αφιέρωμα στο φιλμ νουάρ, μέσα από την καταγραφή σκηνών που κάπως συνδέονται μεταξύ τους.

Στην πλατεία μιας πόλης, ένας στρατιώτης βλέπει τον θάνατο να του γνέφει και φοβάται. Πάει στον βασιλέα και του λέει: ο θάνατος μου έγνεψε, φεύγω όσο γίνεται μακρύτερα, φεύγω προς τη Σαμαρκάνδη. Ο βασιλέας προσκαλεί τον θάνατο για να τον ρωτήσει γιατί τρόμαξε τον πολέμαρχό του. Και ο Θάνατος του λέει: Παρεξήγηση. Δε θέλησα να τον τρομάξω. Ήθελα μόνο να του θυμίσω πως έχουμε απόψε ραντεβού στη Σαμαρκάνδη.

Όλα παραμένουν. Στοιβάζονται στον κενό φωτεινό χώρο. Παραμένουν και πληθαίνουν ήσυχα φωτιζόμενα. Κανένα μυστικό, ευτυχώς τίποτα κρυφό. Έλειψε το σκοτάδι. Χάθηκαν μαζί του και τα τέρατα. Τα έβαλαν σε δοχεία φορμόλης για μαθήματα ανατομίας νηπίων. Και το πηχτό έγινε επιτέλους διάφανο. Το τέλειο έγκλημα θα ήταν η εξάλειψη του πραγματικού κόσμου.

14 σκηνές που οδηγούν σε 2 αναπάντεχους θανάτους. Κωμικοτραγικές καταστάσεις και όλα αυτά δοσμένα μέσα από τον χορό, το τσίρκο και την performance. Τη μουσική της παράστασης, που δεν συνοδεύει απλώς αλλά παίζει ουσιαστικό ρόλο στην αφήγηση, όπως σε κάθε δουλειά της ομάδας, έχουν γράψει ο Κλέων Αντωνίου και ο Θοδωρής Ρέλλος, δύο από τα ιδρυτικά μέλη των Mode Plagal.

{{{ articlebanner-330x100-1 }}}

Πληροφορίες παράστασης

Σκηνοθεσία : «κι όμως κινείται»
Κίνηση : «κι όμως κινείται», σε συνεργασία με τους χορευτές
Μουσική : Αντωνίου Κλέων, Ρέλλος Θοδωρής (mode plagal) / la μπάντα de la nada
Φως : Camilo Bentancor
Σκηνικός χώρος : «κι όμως κινείται»
Εικαστικός Σχεδιασμός : Αντζουλίδης Αντώνης
Κατασκευή Κοστουμιών : Μουζάκη Φανή & Μάνεση Αγελλική
Φωτογραφίες : Αποστολίδου Μυρτώ
Ερμηνεία : Bentancor Camilo, Καραχανίδης Τασος, Λινάρδου Αντιγόνη, Μαλκότσης Ερμής, Παρασκευοπούλου Ιωάννα, Σουγιουλτζή Χριστίνα, Αμέντας Γιώργος, Αντωνίου Κλέων, Ρελλος Θοδωρης

Λίγα λόγια για την ομάδα


Πρόκειται για τη συνεργασία καλλιτεχνών με διαφορετική κινησιολογική πληροφορία, για μια ομάδα σύνθετων σωματικών παραστάσεων, όπου συναντιούνται ο χορός με το τσίρκο και την performance. Μέσα στη δομή μιας ενιαίας και ολοκληρωμένης παράστασης, βασισμένης στη σωματική δράση και έκφραση των ερμηνευτών, αφομοιώνονται τεχνικές του τσίρκου σε ό,τι αφορά τη δημιουργία και αξιοποίηση του τρισδιάστατου χώρου και το εκφραστικό φάσμα των ερμηνευτών, καθώς και την επικοινωνιακή ιδιαιτερότητα της performance.

Στόχος της εργασίας αυτής είναι η στοιχειοθέτηση ενός προσωπικού λεξιλογίου με την ενσωμάτωση της ιδιαίτερης ταυτότητας του κάθε ερμηνευτή, όχι σαν μια παράταξη δεξιοτήτων αλλά με τη μορφή μιας ομαδικής διαδικασίας διαμόρφωσης, σε σχέση με τις αισθητικές αποφάσεις για την εκάστοτε έρευνα. Τα μέλη της ομάδας προσανατολίζονται σε συμπράξεις-συνεργασίες με άλλες καλλιτεχνικές ομάδες ή άτομα στο στάδιο της παρουσίασης ή της προετοιμασίας ενός έργου, καθώς και σε μεθόδους παρουσίασης σε θεατρικούς και μη χώρους παρακινούμενοι από την παράδοση του τσίρκου και της performance, ως αισθητική απόφαση, αλλά και αναζητώντας την επαφή με ανθρώπους, οι οποίοι δε σχετίζονται με τις παραδοσιακές θεατρικές σκηνές.

Η ομάδα ιδρύεται το 2003 από τους Σουγιουλτζή Χριστίνα, χορεύτρια, και Bentancor Camilo, καλλιτέχνη του τσίρκου. Λειτουργεί μέχρι το 2009 στον «Κρατήρα», ένα παλιό συνεργείο αυτοκινήτων, το οποίο σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες μεταμορφώνεται σε αίθουσα σύγχρονου ή παραδοσιακού χορού, ακροβατικών, θεατρική σκηνή, μπερντέ για καραγκιόζη, χώρο συναυλιών ή προβολών, ανάλογα με την περίσταση. Από τότε έχει παρουσιάσει διάφορες δουλειές, με πιο πρόσφατο τον «Ερωτόκριτο» σε συνεργασία με τους Χαΐνηδες.

{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης