Εποχή για κήπους

Εποχή για κήπους

Η Ανθοκομική Έκθεση στην πλατεία Κοτζιά ομορφαίνει την πόλη και τη ζωή μας

Εποχή για κήπους

Η Ανθοκομική Έκθεση στην πλατεία Κοτζιά ομορφαίνει την πόλη και τη ζωή μας

Δύο φορές τον χρόνο, άνοιξη και φθινόπωρο, λουλούδια και φυτά στολίζουν την πλατεία Κοτζιά στο πλαίσιο της καθιερωμένης Ανθοκομικής Έκθεσης που φιλοξενείται εκεί. Αυτές τις μέρες, και μέχρι τις 24 Απριλίου, θα βρούμε όσα φυτά ψάχνουμε για το σπίτι μαζί και με άλλα είδη κηπουρικής που μπορεί να χρειαστούμε, όπως λιπάσματα, φάρμακα, γλάστρες και χώμα. Σημείωση: καλό είναι να έχουμε φροντίσει για τη μεταφορά τους, αν και όσο διαρκεί η έκθεση βλέπεις πολλούς Αθηναίους στο μετρό με τσάντες γεμάτες μικρές γλάστρες.

Πρόκειται για μια από τις ωραιότερες και πιο αγαπητές στο κοινό εκθέσεις του κέντρου της πόλης, αφού για λίγες μέρες μια πανδαισία χρωμάτων μας κάνει να ξεφεύγουμε, έστω και νοερά, από το γκρίζο αστικό περιβάλλον στο οποίο κινούμαστε. «Η κίνηση αυξάνεται λίγο το απόγευμα, όταν η ζέστη υποχωρεί, αλλά συνήθως οι επισκέπτες μας χαζεύουν εδώ για αρκετή ώρα, ή επιστρέφουν πάλι μετά τις δουλειές τους», μου λέει χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος ενός καταστήματος που έχει εδώ περίπτερο. «Μην βγάλετε εμένα φωτογραφία, τα λουλούδια βγάλτε, αυτά είναι οι σταρ», συμπληρώνει αποστωμόνοντάς μας. Πόσο δίκιο έχει.

Οι τιμές στην έκθεση, είναι όντως πολύ καλές, αλλά και η ποικιλία των φυτών μεγάλη. Από τους εντυπωσιακούς κάκτους μέχρι τις πλούσιες κέντιες, τους κισσούς και τα πολύχρωμα γεράνια βρίσκεις εδώ χίλιους λόγους να μείνεις λίγο περισσότερο και αν δεν «το έχεις» με τα φυτά και τα λουλούδια, να το βρείς.

{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης