Και έξυπνη κούπα!

Και έξυπνη κούπα!

Διατήρησε το ρόφημά σου στην επιθυμητή θερμοκρασία με την κούπα Ember

Και έξυπνη κούπα!
Το να θέλεις να διατηρήσεις το ρόφημά σου στην επιθυμητή θερμοκρασία μέχρι να πιες και την τελευταία γουλιά δεν είναι και κάποιο καινούργιο καπρίτσιο. Για αυτό υπάρχουν τα θερμός ή ακόμα και τα ποτήρια από φελιζόλ μίας χρήσης στα οποία σου σερβίρουν το ρόφημά σου ορισμένα καφέ. Το να έχεις όμως μία κούπα που να εκτελεί «έξυπνες λειτουργίες», ε, αυτό ναι, μπορείς να το πεις και πρωτόγνωρο (αν και αναμενόμενο, μάλλον).

Κλείσιμο


Η κούπα Ember ανήκει στην παραπάνω κατηγορία. Δημιουργήθηκε από την καλιφορνέζικη εταιρεία τεχνολογίας Ember Technologies και μπορεί να μοιάζει με μία κοινή κούπα, αλλά στο εσωτερικό της είναι ενσωματωμένο ένα «σύστημα ακριβούς ελέγχου της θερμοκρασίας», το οποίο θα σου επιτρέψει να μειώσεις τη θερμοκρασία ενός ροφήματος εάν είναι καυτό ή να το ζεστάνεις και να διατηρήσεις τη θερμοκρασία του σε επιθυμητά επίπεδα για ένα διάστημα έως δύο ωρών.

Πώς λειτουργεί; To logo στο επάνω μέρος της κούπας είναι στην πραγματικότητα ένα πλήκτρο το οποίο μπορείς να πατήσεις για να ενεργοποιήσεις την μίνι οθόνη LED στο κάτω μέρος της, η οποία σου δείχνει την τρέχουσα θερμοκρασία του ροφήματος. Εάν η τελευταία δεν ικανοποιεί την προτίμησή σου, τότε απλά περιστρέφεις τη βάση για να προσαρμόσεις τη θερμοκρασία.



Η κίνηση αυτή θα ενεργοποιήσει μία μικρή μονάδα θέρμανσης ή μία αντίστοιχη μονάδα ψύξης στο εσωτερικό της κούπας, η οποία λειτουργεί με επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Όταν, βέβαια, μιλάμε για μονάδα ψύξης, μη νομίσεις ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παγώσει ένα υγρό· απλά για να χαμηλώσει τη θερμοκρασία ενός καυτού ροφήματος για να μη ζεματιστείς. Μπορείς επίσης να ελέγξεις το Ember και με το smartphone (Android ή iOS) ή το smartwatch σου μέσω σύνδεσης Bluetooth και ενός app που το συνοδεύει.

Τον σχεδιασμό της κούπας ανέλαβε η Ammunition, η οποία σχεδίασε και τα ακουστικά Beats. Η καμπάνια τρέχει για έξι ακόμα ημέρες στο Indiegogo και παρά το γεγονός ότι το Ember δεν είναι και κανένα... κελεπούρι όσον αφορά στην τιμή του (129 δολάρια είναι αυτά, μια και η προσφορά των 109 δολαρίων εξαντλήθηκε), έχει καταφέρει να συγκεντρώσει περίπου 250 χιλιάδες δολάρια (233 χιλιάδες ευρώ), τη στιγμή που ο αρχικός στόχος ήταν μόλις το ένα πέμπτο αυτού του ποσού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης