Κλασική μουσική στη Στέγη

Κλασική μουσική στη Στέγη

Ενα αφιέρωμα στον Τσέχο συνθέτη Αντονίν Ντβόρζακ από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων με ελεύθερη είσοδο

Κλασική μουσική στη Στέγη
Σε περίπτωση που σου αρέσει η κλασική μουσική, σίγουρα θα γνωρίζεις ήδη το έργο του Αντονίν Ντβόρζακ
. Ακόμα και στη σπάνια περίπτωση όμως που το όνομά του δεν σου λέει κάτι, την επόμενη Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, θα έχεις τη δυνατότητα να έρθεις σε επαφή με τη δουλειά του στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Εκεί, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) θα παρουσιάσει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου σε μία συναυλία–αφιέρωμα στον Τσέχο συνθέτη με ελεύθερη είσοδο.

Κλείσιμο


Συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των εθνικών μουσικών ρευμάτων του 19ου αιώνα, το έργο του συνθέτη διακρίνεται για τον έντονο λυρισμό και τον ρυθμικό πλούτο που πηγάζουν από τις λαϊκές παραδόσεις της πατρίδας του, αλλά και άλλων χωρών. Μεταξύ αυτών, οι Σλαβικοί Χοροί αλλά και η Συμφωνία αρ. 9 («του Νέου Κόσμου») που αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα της ικανότητας του Αντονίν Ντβόρζακ να αφομοιώνει τα παραδοσιακά ιδιώματα στη συμφωνική του γραφή. Τα στοιχεία αυτά είναι ιδιαίτερα αισθητά και στο Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα, όπου η δεξιοτεχνία συνυπάρχει με τον έντονα δραματικό χαρακτήρα και τα πλούσια ηχοχρώματα.

Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 8.30μ.μ. και υπενθυμίζεται πως για τη -δωρεάν- είσοδο θα απαιτείται δελτίο εισόδου. Η διανομή τους θα ξεκινήσει από αύριο, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, έως την ημέρα της συναυλίας, και θα πραγματοποιείται μεταξύ 10.00 και 14.00 μόνο στα κεντρικά γραφεία του ΟΠΑΝΔΑ – Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50. Επειδή ωστόσο ισχύουν περιορισμοί στη διάθεση των δελτίων, μπορείς να καλέσεις για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 9243211.



Info
Το πρόγραμμα της συναυλίας:

Σλαβικός χορός αρ. 1 έργο 46, σε ντο μείζονα

Σλαβικός χορός αρ. 4 έργο 46, σε φα μείζονα

Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα έργο 53, σε λα ελάσσονα

Συμφωνία αρ. 9 («του Νέου Κόσμου») έργο 95, σε μι ελάσσονα

Σολίστ: Έφη Χριστοδούλου (βιολί)

Μουσική Διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης