Από το σχολείο στο θέατρο

Από το σχολείο στο θέατρο

Μία βιωματική εμπειρία με στόχο να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με το θέατρο και να το αγαπήσουν

Από το σχολείο στο θέατρο
Μία μοναδική εμπειρία σε ένα από τα ομορφότερα θέατρα της Ελλάδας θα ζήσουν από τον Οκτώβρη όσοι μαθητές συμμετέχουν στην καινοτόμο εκπαιδευτική δράση «Μία ημέρα στο θέατρο», που πραγματοποιείται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» ΕΣΠΑ (2007-2013). Η βιωματική αυτή θεατρική εμπειρία, που απευθύνεται σε μαθητές 9 – 15 ετών και έχει ως στόχο τη μύησή τους στον μαγικό κόσμο του θεάτρου κινητοποιώντας δημιουργικά τον νου, το σώμα, το συναίσθημα και τη φαντασία τους, θα πραγματοποιείται από τις 5 Οκτωβρίου, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή (ώρες: 9 π.μ. – 1 μ.μ.), δύο φορές την ημέρα στο Δημοτικό Θέατρο. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν αγαπημένοι ηθοποιοί, αλλά και έμπειροι θεατροπαιδαγωγοί.

Το «Μία ημέρα θέατρο» χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος οι μαθητές θα ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, ενός πραγματικού στολιδιού της πόλης που μετράει 118 χρόνια ιστορίας. Το φουαγιέ, τα θεωρεία, η πλατεία με τη μπαρόκ σκηνή –μία από τις ελάχιστες που σώζονται ακόμα στην Ευρώπη-, τα παρασκήνια με όλους αυτούς τους μηχανισμούς που χαρίζουν τη θεατρική ψευδαίσθηση επί σκηνής, είναι μερικοί από τους χώρους που θα επισκεφθούν οι μαθητές συνοδεία θεατρολόγων–παιδαγωγών και ηθοποιών, μετατρέποντας την ξενάγηση σε θεατρικό παιχνίδι. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν σημαντικές πτυχές της ιστορίας του Δημοτικού Θεάτρου μέσα από ζωντανή, θεατρική αφήγηση, ενώ παράλληλα θα συμμετέχουν και ενεργά μέσα από διαδραστικά παιχνίδια (κουίζ, αυτοσχεδιασμοί, φωνητικές και εκφραστικές ασκήσεις κ.α.). Στις συναρπαστικές αυτές ξεναγήσεις συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Νανούρης, Χρήστος Σκούρτας, Ίρια Κατσαντώνη, Πάρις Θωμόπουλος, Σταύρος Γιαννακόπουλος.

Κλείσιμο


Στο δεύτερο μέρος τα παιδιά θα λάβουν τις θέσεις τους στην πλατεία του θεάτρου και ένα μοναδικό θεατρικό ταξίδι θα ξεκινήσει μπροστά στα μάτια τους. Κεντρικοί ήρωες ένας ηθοποιός–μάγος και μια κοπέλα που αμφισβητεί τη δύναμη της θεατρικής ψευδαίσθησης επιλέγοντας την πεζή πραγματικότητα. Μέχρι που η αυλαία θα ανοίξει και η κοπέλα θα ανακαλύψει ξαφνικά έναν άλλον κόσμο, όπου όλα μπορούν να συμβούν. Ένα μαγικό ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο, που απελευθερώνει τη φαντασία, μπερδεύει την αλήθεια με το ψέμα και ξυπνά παιδικές μνήμες. Εδώ τα αντικείμενα έχουν φωνή, οι σκιές ξεκολλούν από τους τοίχους, το φως τρυπώνει από το πουθενά και άνθρωποι εμφανίζονται και εξαφανίζονται στο άψε σβήσε!

Η ταλαντούχα Λίλλυ Μελεμέ καθοδηγεί την Όλια Λαζαρίδου, τον Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη και τον Άρη Μπαλή σε μία ζωντανή θεατρική παράσταση που μας παρασέρνει σε έναν κόσμο ονείρου. Γιατί το θέατρο είναι πάνω απ’ όλα μαγεία! Στο δωρεάν αυτό πρόγραμμα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όσα σχολεία το επιθυμούν στα τηλέφωνα 210-4143360 & 210-4143359 (ώρες 10 π.μ – 2 μ.μ.) χαρίζοντας στους μαθητές τους μία μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το θέατρο και να το αγαπήσουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης