Ματωμένος γάμος δια χειρός Γιάννη Κακλέα

Ματωμένος γάμος δια χειρός Γιάννη Κακλέα

Μία τραγωδία για τον πιο αμείλικτο δαίμονα: τον Έρωτα

Ματωμένος γάμος δια χειρός Γιάννη Κακλέα
Ο «Ματωμένος γάμος» του Γιάννη Κακλέα
μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα αλλά οι προετοιμασίες για την παράσταση έχουν μπει πια στην τελική ευθεία. Μετά από την περιπέτεια που πέρασε η ομάδα, τόσο με την εταιρεία παραγωγής όσο και με τον χώρο που άλλαξε στη μέση των προβών, δηλώνει πια έτοιμη για την πρεμιέρα της 19ης Δεκεμβρίου.

Κλείσιμο


Η Εβελίνα Παπούλια
, η Λένα Παπαληγούρα και ο Δημήτρης Μοθωναίος θα ανέβουν στη σκηνή του θεάτρου Αποθήκη μαζί με την υπόλοιπη ομάδα για να ερμηνεύσουν  το αριστούργημα του Λόρκα. «Δουλέψαμε πολύ ωραία, παρόλο που ταλαιπωρηθήκαμε με τις αλλαγές», υποστηρίζει η Λένα Παπαληγούρα που υποδύεται τη Νύφη. «Η παράσταση είναι σκληρή. Ο Κακλέας προσπαθεί να κοιτάξει τον Λόρκα στο βάθος, πέρα από το ισπανικό στοιχείο και να τον φέρει στο σήμερα. Όλοι έχουμε ταυτίσει τον ποιητή με την Ισπανία και τα τάνγκο. Ο Κακλέας παραβλέπει τα στολίσματα και μένει στη σκληρότητα του έργου», συμπληρώνει η ηθοποιός.



Στο έργο, η Μάνα που ερμηνεύει η Εβελίνα Παπούλια επιθυμεί να παντρέψει το γιό της με μια κοπέλα από την περιοχή. Το πάθος όμως της Νύφης για τον παλιό της αγαπημένο Λεονάρντο την οδηγεί στο να εγκαταλείψει τον Γαμπρό αμέσως μετά τον γάμο και να κρυφτεί μαζί του στο δάσος. «Οι σχέσεις που παρουσιάζει ο Λόρκα είναι πολύπλοκες», παραδέχεται η Λένα που αποτελεί και την πέτρα του σκανδάλου. Ο ποιητής, βαθειά επηρεασμένος από τον σουρεαλισμό της εποχής αλλά και των στενών του φίλων (βλέπε Νταλί), δημιουργεί ιδαίτερες συνθήκες. «Είναι σα να συνομοτεί όλη η φύση για να μιλήσει για τον έρωτα και τον θάνατο», καταλήγει. Μία τραγωδία, λοιπόν, για τον πιο αμείλικτο δαίμονα: τον Έρωτα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης