Συνάντηση Τίλερσον-Ερντογάν για Κούρδους και S-400

Συνάντηση Τίλερσον-Ερντογάν για Κούρδους και S-400

Έφτασε στην Άγκυρα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών για διπλωματικές επαφές

Συνάντηση Τίλερσον-Ερντογάν για Κούρδους και S-400
Στην Άγκυρα έφτασε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Ρεξ Τίλερσον, για να έχει συνομιλίες με Τούρκους αξιωματούχους για διμερή και περιφερειακά θέματα.

Ο κ. Τίλερσον αύριο αναμένεται να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του με στόχο την εξεύρεση κοινού τόπου στην ρήξη που έχει επέλθει για το θέμα των Κούρδων της Συρίας, μεταξύ των δύο χωρών.

Ο αμερικανός ΥΠΕΞ στις 19:40 επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κεκλεισμένων των θυρών στο προεδρικό Μέγαρο. Η συνάντηση στην οποία παρευρέθηκε και ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Τσαβούσογλου ολοκληρώθηκε σε 3 ώρες και 15 λεπτά.
Κλείσιμο

Τουρκικές πηγές ανέφέραν ότι η συνάντηση ήταν θετική και αποδοτική.

Σε σύντομη ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας τονίζεται πως κατά την συνάντηση συζητήθηκαν τα περιφερειακά θέματα, το Ιράκ και η Συρία και διατυπώθηκαν ξεκάθαρα, από την πλευρά του προέδρου Ερντογάν, οι προτεραιότητες και προσδοκίες της Τουρκίας.

Νωρίτερα, εμκπρόσωπος του State Department φέρεται να δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Ουάσιγκτον απαίτησε από την Άγκυρα να αποτραβηχτεί από την αγορά των πυραυλικών συστημάτων S-400 από τη Ρωσία, επικαλούμενος την ιδιότητα της Τουρκίας ως μέλος του ΝΑΤΟ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης