Γερμανία: Έφοδος της αστυνομίας σε ακροδεξιές οργανώσεις που ετοίμαζαν επιθέσεις

Γερμανία: Έφοδος της αστυνομίας σε ακροδεξιές οργανώσεις που ετοίμαζαν επιθέσεις

Μεγάλη επιχείρηση με περισσότερους από 120 αστυνομικούς σε Μόναχο, Καουφμπόιρεν και Μπαντ Ρόνταχ - Θα χτυπούσαν μειονότητες και πρόσφυγες

Γερμανία: Έφοδος της αστυνομίας σε ακροδεξιές οργανώσεις που ετοίμαζαν επιθέσεις
Μεγάλη επιχείρηση σε όλη την επικράτεια της Βαυαρίας πραγματοποίησαν οι ειδικές δυνάμεις της γερμανικής αστυνομίας, εναντίον ακροδεξιών ομάδων, γνωστών στο σύνολό τους ως Gun Club, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, οργάνωναν μαζικά χτυπήματα σε ομάδες μειονοτήτων και προσφυγικών καταυλισμών.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν πάνω από 120 αστυνομικοί, οι οποίοι έκαναν έφοδο σε 11 κτίρια στη Βαυαρία και συγκεκριμένα στο Μόναχο και στο Καουφμπόιρεν, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 90 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του κρατιδίου. Έφοδοι έγιναν και στο Μπαντ Ρόνταχ, στη δυτική Βαυαρία.

Τα γκρουπ τα οποία ελέγχθησαν αποτελούν παρακλάδι της εθνικιστικής οργάνωσης PEGIDA, η οποία έχει αναπτύξει αντιμεταναστευτική δράση σε όλη την επικράτεια. Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τζόακιμ Χέρμαν, τα δύο γκρουπ βρίσκονται σε απευθείας επαφή σε επίπεδο ηγεσιών και ετοιμάζουν σημαντικά χτυπήματα σε διάφορα σημεία της χώρας.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν δύο παράνομα όπλα, ενώ σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, ενδέχεται να υπήρξε ενημέρωση εκ των έσω για το σχέδιο δράσης της αστυνομίας.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης